The 100 spin-off: minden, amit tudni kell róla

A The 100 című sorozat 2020-ban véget ér, de ez a hír nem ad okot a rajongóknak a szomorkodásra, ugyanis a poszt-apokaliptikus tini dráma világából készül egy előzetes. Miután augusztusban bejelentették, hogy a szeretett sci-fi a közelgő hetedik évad után a 100. résszel befejeződik a fanok türelmetlenül várják a spin-offját, amiről már rengeteg információ áll a rendelkezésünkre.

CSELEKMÉNY

A The 100 előzményeként szolgálva a spin-off sorozat közvetlen a nukleáris apokalipszis utáni történetet fogja nekünk elmesélni, tehát követni fogja a földi túlélőket. A The 100-ban ők alakították a Grounders klánt, tehát a rajongók néhány pillantást vethettek már arra a világra, amikor a Grounders és a Skaikru találkoztak. A 3. évadban, a “Tizenhárom” című 7. epizódban Becca (Erica Cerra) visszatért a Földre a Polaris-ról, más néven a 13. állomásról, egy utolsó árokban, hogy megmentse az emberiség egy részét, miután a mesterséges intelligenciája, A.L.I.E. elindította a világot elpusztító rakétákat. Éjszakai vérré válva ő és a fennmaradt túlélők alakítják az első Grounders klánt.

A cím nélküli spin-off 97 évvel az eredeti sorozat eseményei előtt játszódik majd. A világ végével kezdődik – egy nukleáris apokalipszis, amely elpusztítja a Föld lakosságának nagy részét – és követi a földön élő túlélők csoportját, akik megpróbálnak megbirkózni a veszélyes világgal, miközben harcolnak egy új és jobb társadalom létrehozása reményében.

Száz év van Callie és Clarke története között, tehát nem tudunk valójában semmit a Grounders első generációjának életéről. Tudjuk, hogy ők végül 12 különálló klánná válnak és valószínűleg ennek az előzménysorozatban fog kiderülni a miértje és az is, hogy hogyan történik meg.

CÍM ÉS PREMIER DÁTUM

Jelenleg a spin-off címe még nem került nyilvánosságra. Kezdetben arról számoltak be, hogy ideiglenesen az Anaconda nevet kapja, de a showrunner, Jason Rothenberg később eloszlatta ezeket a pletykákat és kiderült, hogy az Anaconda az első epizódjának a neve lett, amelyet július 8-án láthattunk a The 100 sorozat 7. évadának a nyolcadik részeként. Megjelenési dátumot sem kaptunk még.

SZÍNÉSZEK

Tekintettel arra, hogy a sorozat 97 évvel azelőtt játszódik majd, mielőtt megismerhetnénk a The 100 tinédzser bűnözőit, így teljesen új színészgárdával fogunk találkozni. Februárban kiderült, hogy Iola Evans (Carnival Row), Adain Bradley (The Bold and the Beautiful, Riverdale) és Leo Howard (Why Women Kill, Legacies) kapták meg azt a megtiszteltetést, hogy részt vehetnek ennek a nagyszerű shownak az előzményeiben.

Evans egy Callie nevű nőt fog játszani, aki okos, szenvedélyes és lázadó. Évekig azért harcolt, amiben hitt, de amikor az apokalipszis elpusztítja a világot, amelyért oly keményen dolgozott, hogy megmentse, Callie-nak most új célt és jövőt kell találnia az emberiség és önmaga számára.

Bradley karaktere Reese lesz. Szorgalmas és akaratos, egész életében versenyzett szeretett húgával, Callie-vel. Viszont amikor végre lehetősége adódik, hogy bebizonyítsa mennyit is ér, Reese-nek ki kell találnia, hogy meddig hajlandó elmenni, hogy végre győztesen jöjjön ki.

Howard alakítja August-ot. Lázadó és szenvedélyes zenész, egy radikális környezetvédelmi csoport tagja, amelynek célja a bolygó megmentése minden szükséges eszközzel. Az apokalipszis után ki kell találnia, hogy legyen tovább, hiszen minden, amiért harcolt, eltűnt.

A színészekről ezek derültek még ki: Iola Evans a Skócia Királyi Konzervatóriumában tanult. A Carnival Row-ban szerepelt Orlando Bloom és Cara Delavigne mellett. Adain Bradley világéletében színész akart lenni. A Riverdale első évadában két rész erejéig alakította Trev Brown-t. Aztán a Mr. Student Body President és Gazdagok és szépek sorozatokban láthattuk őt. Leo Howard színész és harcművész, A kukorica gyermekei-ben, az Indul a risza harmadik évadában, a Kickin’ It sorozatban, a Why Women Kill showban és most a Legacies második évadában láthattuk őt.

A The 100 7. évadának 8. részében, azaz a spin-off sorozat pilotjában visszatérő színésznőként találkozhattunk a Becca-t alakító, Erica Cerra-val, ami teljesen logikus, hiszen ő volt mindennek az elindítója.

Esetleg még az is összejöhet, hogy a most John Murphy-t alakító színész, Richard Harmon is megjelenhet az előzménysorozatban, mint Roan király nagyapja.

További karakterek, amelyeket esetleg újra láthatunk, a következők: Bill (John Pyper-Ferguson), Reese és Callie anyja, Grace (Crystal Balint), a Trikru és a „Nightblood”, azaz a sötét vérűek egyik tagja August (Leo Howard), valamint a hűséges tanítvány, Tristan (Craig Arnold).

HOSSZÚ IDEJE TERVBEN VAN

A leendő sorozatot csak néhány hónappal ezelőtt lehetett bejelenteni, de már évek óta tervben volt. Jason Rothenberg még 2019. áprilisában, a WonderCon-on beszélt róla, jóval azelőtt, hogy elárulhatta volna, hogy előzménysorozat formájában fog megvalósulni.

Érdekességként eláruljuk, hogy Murphy, azaz Richard Harmon volt az ötletadó, ugyanis ő javasolta, hogy egy jó spin-off az első bombával kezdődik, amely elindította a nukleáris apokalipszist. Ezt a rajongók az eredeti Praimfaya-nak nevezik.

Látva a pilot epizódot rengeteg kérdésünk lett az előzménysorozattal kapcsolatban. Milyen más túlélő csoportok vannak odakint? Hogyan esik szét az az összetartó emberi csoport, akik a történet elején még annyira szilárdan egymás mellett álltak? És hogyan alakul át az emberiség olyan szörnyetegekké, mint például a Hegyi Emberek vagy az Aratók?

Hozzászólások