EgészségÉletmódSport

Tévhitek és eloszlatásuk az egészséges életmódról

Az egészséges életmódról nagyon sok rémtörténet, alaptalan pletyka terjeng. Ezért sokan mumusnak érzik az egészet, félnek az életmódváltástól. Kár kifogásokat keresni, és nyugtatni magunkat, ugyanis most ledöntjük az egészségről terjengő alaptalan mítoszokat.

1.) Ezentúl csak salátát és csirkemellet ehetsz

Nagyon sokan félnek attól, hogy ha jobban odafigyelnek az étkezésükre, már nem ehetnek ízletes ételeket. Ez a legnagyobb tévhit! Létezik diétás hamburger, amiben nagyon sok zöldség van, és a bucit is másképpen készítik el. A gyümölcsökre azt szokták mondani, hogy a természet cukorkái, ugyanis fantasztikus édesség és snack helyettesítő. Keress egészséges recepteket, étkezz színesebben! A saláta is szuper étel, és szerencsére nagyon sokféle van. Görög, gyümölcsös, húsos, tésztás; csak találd meg azt, amelyiket a legfinomabbnak tartod. A zabkása is nagyon finom, fahéjjal, gyümölcsökkel, chia maggal lehet díszíteni. Garantáltan sok energiát ad.

2.) Edzőterembe kell járnod

Nem kell. Az edzőtermi edzés fantasztikus módja a mozgásnak, de szerencsére még száz különböző formája létezik. Ha a klasszikus torna nem neked való, menj el futni, próbálj ki labdajátékokat, táncot, sétát, távgyaloglást, ami csak jól esik. A lényeg hogy mozogj valamit, amit élvezel. Ha nincs túl sok időd edzeni, nem kifogás! A blogilates segítségével napi 5-10 percben kihozhatod magadból a maximumot. Ha a korán kelés nem okoz gondot, akkor egy-két buszmegálló helyet sétálj, hétvégén túrázz egyet, és máris nagyon sokat tettél a testedért. Ha megtalálod azt a sportot, ami örömet okoz, nem fogsz tudni leállni.

3.) Le kell fogynod, meg kell izmosodnod

Újabb nem. Nem kell fogynod, izmosodnod, vagy Kylie Jenner-nek kinézned. A célod mindig legyen az egészség. Persze kellemes mellékhatás, hogy az alakod jó irányba változik, de ne hasonlítsd magad senkihez! Tegyél jót a testednek azzal, hogy nem pakolsz bele szemetet és átmozgatod. Természetesen ha veszélyes túlsúllyal küzdesz, a fogyás szükséges az egészséghez, de ha van egy kis pocakod, nem dől össze a világ, ettől még nem leszel egészségtelen. Nem kell fitness modell külsővel rendelkezned, teljesen normális ha más alkatú vagy. Ne hajszold a tökéletességet, csak szeresd magad. Vigyázz a testedre, mert csak egy van belőle.

Forrás: pixabay

Hozzászólások