Könyvek

Madeline Hunter, Sabrina Jeffries, Mary Jo Putney – Téli csábítás

A General Press gyűjteménye, a Téli csábítás három történetből áll. A sztorikat Madeline Hunter, Sabrina Jeffries és Mary Jo Putney alkotta meg. Ezek mindegyike ünnepi hangulatot áraszt, amely tökéletesek egy kuckózós délutánra, vagy akár estére.

Az első novella Madeline Hunter tollából származik. A Karácsonyi emberrablás során Caroline bosszút akar állni Thornill bárón, a hírhedt nőcsábászon, ezért egy cselhez folyamodik, hogy beteljesítse a vágyát. Hiába a rosszakarat, minél közelebb kerül az úrhoz, annál jobban ragadja magával a szenvedély, így a tervének is lőttek.

A nappaliban beszélgetést hallott. Felismerte Caroline mély, dallamos hangját, amelyhez egy magasabb, fiatalabb hang csatlakozott. A csomagot az egyik kanapé mögé rejtette a fogadószobában, és elindult az ajtó felé.

A helyszín egy udvarház valahol vidéken, így egy nagyon hangulatos karácsonyi, télies történetet kaptunk Madeline Huntertől. Érdekes történet, a szereplők is kedvelhetőek voltak, akik közel sem tökéletesek. Nem hosszú novellákról van szó, így ez is viszonylag rövidre sikeredett, de így sem maradtunk izgalmas és drámai sorok nélkül. Fontos megjegyezni, hogy még egy ilyen esetben is tudnak változni a karakterek, teljes leírást kaptunk az életükről és az adott életszakaszukról. A három közül talán ettől féltem a legjobban, mégis megszerettem, így bátran ajánlom, hogyha nektek sem nyerte el elsőre a tetszéseteket a leírás, adjatok neki egy esélyt. Nem voltak nagy meglepetések, mégis élvezhető és izgalmas volt.

A második alkotás Sabrina Jeffries nevéhez fűződik. A tökéletes társ szintén egy történelmi romantikus sztori. Cassandra unokahúgát a család barátja megszökteti egy bálról egy hozományvadász elől. A lány vonzódni kezd a férfihoz, azonban egy idő után kiderül, hogy ő maga is egy gazdag örökösnőt akar maga mellé, így a lány próbára teszi szerelmét. Sabrina betekintést engedett a főszereplő férfi fejébe is, amely még izgalmasabbá tette a regényt. A szereplők itt is szerethetőek voltak, a történet pedig humoros volt, ami nekem nagy gyengébb egy rövidebb olvasmány esetében.

Az utolsó novella pedig Mary Jo Putney nevéhez fűződik. Egy komisz téli éjszaka néven kreálta meg a saját karácsonyi alkotását. A sztori Dianaról szól, aki egy állarcosbálon fedezi fel, hogy a kalózjelmezt viselő uraság nem más, mint korábbi szerelme, akiből évek alatt sem sikerült kiszeretnie. Sajnos azonban itt érződött a legjobban, hogy túl rövid volt. Nem akadt elegendő idő arra, hogy rendesen megismerhessük a szereplőket a történelmi olvasmányban. A nő több ok miatt szakított a férfival, de az okokat nem igazán tudtuk meg, vagy legalábbis nekem hiányérzetem maradt ezzel kapcsolatban. Nem mindenre derül fény, ami miatt sokak elpártolhatnak a történet felénél is akár.

Előző este a kalózruhájában egy megtestesült vágyálom volt. Most pedig visszafogottan elegáns öltözékben egy megtestesült úriember volt. Diana szívébe belehasított a gondolat, hogy Anthony most is jelmezt visel, akárcsak a bálom, amely eltakarja a csillogó felszín alatt megbújó igazi énjét.

Összességében szerettem a Téli csábítás három novelláját, amelyek hangulatba hoztak így karácsony közeledtével. Az írónőket még nem olvastam és annyira nem is kedveltem meg őket, ám ez inkább annak tudható be, hogy a történetek nem az én világomban játszódtak. Nem vagyok kibékülve a múltban íródott sztorikkal, de ennek ellenére élveztem és szerettem, mert lekötöttek és kikapcsoltak. A kettősség mind a három novella kapcsán megvolt bennem, de ezzel nincsen semmi baj. Ugyanis, a hangulatos téli történetek miatt egyre jobban várom az ünnepi időszakot, tehát a céljukat biztosan elérték nálam!

A recenziós példányért köszönet a General Press Kiadónak!

Rachel Winters – Szerelem sokadik látásra

Hozzászólások