BudapestKultúraTea és kávéházak

Teáztunk! – Mozaik Teaház és Kávézó

A közelmúltban olvashattatok a honlapon a Vörös Oroszlán Teaházról. Most íme a Teáztunk! második része, ahol Budapesti tea- és kávéházakat mutattunk be nektek.

A Király utcában sétálva nem csak kocsmákat és gyorséttermeket találhatsz. Ha eleged van a nyüzsgő forgatagból, térj be a Mozaik Teaházba, ami maga a nyugalom tengere.

A kétszintes teaház egyetlen hátránya a lassú kiszolgálás, de ez senki kedvét ne szegje. A felszolgálók kedvesek voltak, a választékban pedig szerepelnek gluténmentes ételek is az odatévedő vendégeknek.

A Guzsdu udvar környékén levő teahában a teák többnyire az átlagos, 7-900 forint között mozognak, ám az itallapon szerepelnek alkoholos teakoktélok, amik már az ismert “Gozsdus” árfekvésben vannak. Utóbbiakat bár nem kóstoltuk, de a gyümölcsteák közül bőven kipróbáltunk jónéhányat már, illetve a fehér tea kimondottan kellemes volt.

A teák, kávék és alkoholos italok mellett helyet kapnak természetesen a sütemények (a brownie-t bátran merjük ajánlani), valamint a különböző reggelik is, mint például a croissant, a tükörtojás vagy éppen a friss gyümölcs.

Az étlapon a kedvencünk mégis a kreatívan elnevezett gyógytea-keverékek, amikhez hozzáfűzték, hogy mi mire a legalkalmasabb. Többek között ilyen a “Kisördög” – fejfájásra.

Bár fizetni csak a felső szinten lehet a pultnál, mégis megéri felmenni azoknak, akik nem ott szeretnék fogyasztani italjukat, ugyanis itt szintén lehet kérni elvitelre!

Mozaik Teaház és Kávézó
Cím: 1061 Budapest, Király utca 18.
Nyitvatartás: H-V.: 9.00 – 22.30
Elérhetőség: https://www.facebook.com/mosaiccaffeandtea/

kép forrása: x x

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?