Könyvek

Tavaszi thriller megjelenések | 21. Század Kiadó

2023 tavasza sem telhet el krimi- és thriller ajánlók nélkül, úgyhogy most bemutatunk három olyan művet, ami idén tavasszal jelent vagy jelenik meg a 21. Század Kiadó, valamint a Next21 Kiadó jóvoltából. Akár a szabadban, akár egy kényelmes fotelbe gubózva, garantált lesz a borzongás!

Február végén jelent meg Jane Corry legújabb könyve a magyar olvasóközönség előtt, amely az izgalmak mellett a szülő-gyermek kapcsolatot boncolgatja. A Mindenki titkol valamit egy újabb lehengerlő thriller az írónőtől, ami egészen az 1940-es évekig nyúlik vissza. A kötetet Borbély Judit Bernadett fordította.

Jane Corry – Mindenki titkol valamit

Két nő a Willowmead House-ban.

Az egyik menekül.

A másik bujkál.

Mindkettő hazudik.

Emily egyszer rossz döntést hozott, és most lehet, hogy vége a karrierjének. Cornwallban, a tengerparton található családi otthon az egyetlen hely, ahol biztonságban érzi magát.

De amikor megérkezik, egy idegen nő él ott az apjával. Emily nem bízik a szép fiatal nőben, meg van róla győződve, hogy a nő szemrebbenés nélkül hazudik.

Emily kíváncsisága megszállottsággá erősödik: muszáj kideríteni az igazságot.

Azonban vannak titkok, amelyek jobb, ha soha nem kerülnek felszínre.

Andrew Hunter Murray regénye, a Védett terület egy igazán borzongató történet, amely azt mutatja be, hogy tetteink milyen hatással lehetnek a körülöttünk élőkre. A kötet idén márciusban került a boltok polcaira a Next21 Kiadó gondozásában, Vándor Judit fordításában.

Andrew Hunter Murray – Védett terület

A paradicsomból nincs visszaút

Az ország széthullóban, a törvényes rend lassanként felbomlik. Egy fiatalember utazik északra. Ben festő, aki a zsúfolt, feszültségekkel teli városban élt. Hat hónappal ezelőtt menyasszonya, Cara egy távoli szigetre, a Szikla Szentélyre költözött, amely a milliomos filantróp, Sir John Pemberley tulajdona. Most úgy döntött, felbontja az eljegyzést Bennel, és örökre ott marad.
Ben elhatározza, odautazik, hogy visszaszerezze Carát. Az út viszontagságos, és a szigetre érkezve sokkoló felfedezést kell tennie.
Cara vajon miért dobta el a régi életét? A Szikla Szentély valóban egy Új Édenkert, ahogyan Sir John állítja – vagy valami egészen pokoli hely?
Andrew Hunter Murray Londonban él, a tévének is ír, és van egy sikeres podcastja. (No Such Thing As A Fish.) The Last Day című első regénye Sunday Times bestseller lett, és számos országban megjelent.

Bíró Péter fordításában érkezik április 3-án Michel Bussi legújabb regénye, a Gyilkos idő. A Fekete vízililiomok szerzőjének új könyve egy fordulatokban gazdag pszichológiai thriller, amely Korzika varázslatos szigetén játszódik.

Michel Bussi – Gyilkos idő

Az anyja halott, most mégis levelet írt?

2016 nyarán Clotilde, férjével és tizenéves lányukkal Korzikán vakációzik.

Most először jár a szigeten az évtizedekkel ezelőtti autóbaleset óta, amelyben a szülei és a fivére is életüket vesztették. Ő maga is az autóban ült, de csodával határos módon életben maradt.

Korzika visszahozza Clotilde tinédzserkorának legmélyebb emlékeit, felidézi apai nagyszüleit, akik egy nagyhatalmú klán tagjai voltak, mindenhová elért a kezük.

Egy nap rejtélyes levelet kap, az aláírás „Palma” − ez Clotilde édesanyjának keresztneve. Megállíthatatlanul tolulnak fel a kérdések a családdal, szülei halálával, Clotilde gyerekkorával kapcsolatban. Minden hamisnak bizonyul, amiben évtizedeken keresztül szilárdan hitt.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?