Életmód

Tavaszi bakancslista

Korábban már osztottunk meg veletek bakancslistákat, de tavasziról még nem esett szó. Hamarosan megérkezik az év talán egyik legszebb, legszínesebb, legfényesebb időszaka, amelyet nagyon sokan várnak már. Egyre hosszabbak a nappalok, egyre többen kívánkoznak ki a természetbe és a fényre, nem is beszélve a csodálatos színekről, amelyekben a növények pompáznak. Mindezek sokakat inspirálnak, sokak számára véget ér a depressziós időszak, amely a tél elmúlásával el is felejtődik. De lássuk csak, mik azok a dolgok, amiket a legjobban várunk ebben a szezonban.

 • Kirándulás
  Az első és legfontosabb, hogy végre ismét ki tudunk menni a természetbe. Miután a nappalok is tovább tartanak, a fény is több, illetve az időjárás is sokkal kellemesebb, már húzzuk is a cipőt, vagy biciklire pattanunk és újra felfedezzük a természetet.

 • Piknikezni
  Én személy szerint, amint 10-15 fok felett van a hőmérséklet, a lehető legtöbb alkalommal eszem kint a szabadban. Viszem a teraszra a reggeli kis kávémat, a délelőtti kis gyümölcssalátámat, ebédemet, de még a vacsorát is kint fogyasztom. Sokkal kellemesebb a levegőn étkezni, jobban is esik.
 • Takarítás
  Talán mondanom sem kell, hogy itt az ideje a tavaszi nagytakarításnak. Fontos, hogy végre kiszellőztessünk, eltűntessük a bacikat, vírusokat. Cseréljük le az ágyneműt színesebb verzióra, szerezzünk be pár virágot, a fürdőben és a konyhában is tegyünk rendet és teremtsünk tisztaságot, hiszen csak így lehet elkezdeni ezt az időszakot!

 • Szabadban olvasni
  Igen, még mindig a friss levegőnél tartok, de fontos, hogy sok időt töltsünk kint. Ha van egy jó könyved, amit már régóta el szeretnél olvasni, akkor ne habozz kézbe venni és kiülni a fűbe. Ha van háziállatod, vidd magaddal őt is és élvezzétek együtt az első meleg napsugarakat.
 • Gyümölcs és zöldség fogyasztás
  Imádom a telet, hiszen számos citrusfélével tudom magamat tömni, ám semmi sem jobb, mint tavasszal magamhoz venni az első finom zöldeket. Akár újhagymáról, retekről vagy salátáról van szó, akár az első bogyós gyümölcsökről, meggyről vagy épp cseresznyéről. Fogyasszunk belőlük minél többet!

 • Felkészülni a húsvétra
  Hamarosan jön a nyuszi! Ennek apropójából ideje feldíszíti a házat húsvéti díszekkel, tojást festeni, süteményeket sütni és a családdal lenni. A húsvét nagyon szép tud lenni, ha ekkor is összegyűlik a család és együtt töltik az idejüket. Hiszen összességében egy olyan ünnepről beszélünk, amikor nem feltétlenül kell bent ülni és passzív tevékenységeket végezni, hanem már aktívan tudunk időt tölteni a szeretteinkkel.

 • Írás-írás-írás
  Tavasszal annyi inspirációt kapunk a napfények által, így fontos, hogy mindezt kiadjuk magunkból és létrehozzunk valami szépet és jót. Persze ez lehet akár festés, akár DIY ötletek, de én főként az írásra gondolok, hiszen nálam ez az, ami túlteng bennem. Muszáj szavakba foglalnom az inspirációmat, így nálam ekkor kerül előtérbe ez a fajta tevékenység. Ezt is szeretem a levegőn tenni és két legyet ütni egy csapásra. Próbáljátok ki ti is!

Nálatok mik szerepelnek ezen a listán? Mik azok a dolgok, amik semmiképpen sem maradhatnak ki a tavaszi készülődésből? 

Hozzászólások