Könyvek

Szörnyen jó sci-fi érkezik az Agave Kiadótól!

Az Agave Kiadó már a korábbi években is sorra hozta el nekünk a jobbnál jobb könyveket. Ezen szokásukon úgy néz ki ebben az évben sem szeretnének változtatni, ugyanis elkezdték bejelenteni az idénre tervezett új megjelenéseket és egyik könyv ígéretesebbnek tűnik, mint a másik! Ráadásul nem kis címeket hoznak nekünk, az eredeti megjelenés után egy szűk héttel már mi is olvashatjuk például a világhírű sci-fi író John Scalzi legújabb könyvét, melynek címe A Kaidzsú Állatvédő Társaság!

A történet felütésében egy nagyon ismerős szituációt mutat be: főszereplőnk Jamie Gray a covid járvány miatt kénytelen ételfutárként munkát vállalni, hogy eltartsa magát. Egy útja során összefut egy régi ismerősével Tommal, aki elmondása szerint egy „állatjogi szervezetnél” dolgozik, akiknek sürgősen szükségük lenne egy erős kezű rakodómunkásra. Jamie, mivel utálja a futár állását, rövidesen el is vállalja a munkát.

Ismerőse csak azt az apróságot felejti el megemlíteni neki, hogy a munkahely nem a Földön van. Vagyis nem teljesen a Földön, hanem egy alternatív dimenzióban, melyben furcsa és hatalmas dinoszaurusz-szerű lények, a kaidzsúk élnek. Ezek a teremtmények ráadásul bajban vannak, ugyanis a Társaságon kívül mások is utat találtak ebbe a dimenzióba, akik a legkevésbé sincsenek tekintettel az élővilágra és félő, hogy tetteikért millióknak kell majd az életükkel fizetniük a Földön.

A regény tehát nagyon ígéretesnek tűnik és miután a kiadó csak úgy jellemezte, hogy a Godzilla és a Jurassic Park keresztezése, már alig várjuk, hogy olvashassuk!

Az előrendelési időszak februárban indul a kiadó oldalán, a megjelenési időpont: 2022. március 22.

John Scalzi – A Kaidzsú Állatvédő Társaság

Amikor ​a Covid-19 végigsöpör New Yorkon, Jamie Gray egy ételszállító app futáraként kénytelen dolgozni. Kilátástalan helyzete azonban csak addig tart, amíg egy rendelés teljesítése során összefut Tommal, akivel érintőlegesen ismerik egymást régről. Tom a saját szavai szerint egy „állatjogi szervezetnek” dolgozik, és a csapatának sürgősen szüksége lenne egy egyszerű rakodómunkásra. Jamie, aki bármi mást szívesebben csinálna a futárkodáson kívül, azonnal elvállalja a munkát.

Tom csak azt nem köti Jamie orrára, hogy az állatok, amelyekről a csapat gondoskodik, nem a Földön élnek. Legalábbis nem a mi Földünkön. Egy alternatív dimenzióban gigászi, dinoszaurusz-szerű, kaidzsúnak nevezett teremtmények kószálnak emberek nélküli, trópusi világukban. Ők az univerzum legnagyobb és legveszélyesebb pandái, és most bajban vannak. Ugyanis nemcsak a Kaidzsú Állatvédő Társaság talált utat magának ebbe az alternatív világba, hanem mások is. Óvatlanságukért pedig milliók fizethetnek az életükkel a mi Földünkön.

Hozzászólások