FilmekHírekMédia

Szeptemberi filmpremierek

Minden hónapban érkeznek újabb és újabb filmek a vásznakra. A mozi szerelmeseinek összegyűjtöttük azokat a premiereket, amikre szeptemberben lehet majd beülni. Lesz itt horror, akció, könnyed vígjáték és romantika is. Az ősz ne csak az iskolakezdésről, és a borongós időről szóljon, lássuk is a listát!

1. Az apáca

Az apáca című horrorfilmet szeptember 6-án láthatjuk majd először. A történet középpontjában egy mindentől távol eső kolostor áll, ahová egy apáca, egy szerzetes és egy novícius megy el, hogy kiderítsék, milyen szörnyűségek történnek a falak között. Számítottak rá, hogy amit látnak, nem lesz szép, de azt nem gondolták, hogy a hit ereje is kevésnek bizonyul majd. Valakkal, az apáca-külsejű sátáni lénnyel néznek majd farkasszemet.

Műfaj: horror
Bemutató: Szeptember 6
Korhatár: 16

2. Tegnap

Főszereplőnk, egy ötvenes éveiben járó férfi, Victor. Egyik nap aggasztó hírt kap, cégének építkezésével kapcsolatban, ezért azonnal odasiet. Nem számít rá, hogy odaérve szembesülnie kell régi emlékeivel, és egy titokzatos lánnyal a múltból. Lázasan elkezdi keresni a hölgyet, eközben Victor lassan elveszik az emlékei között. Vajon meglesz a lány, és ha igen, milyen hatással lesz a férfi jelenjére?

Műfaj: dráma
Bemutató: Szeptember 6
Korhatár: 12

3. Egy kis szívesség

Szeptember 13-án érkezik a vásznakra az Egy kis szívesség. Egy igazán misztikus történetnek lehetünk részesei. Stephanie, egy egyedülálló blogger anyuka, akinek az élete fenekestül felfordul, amikor megismerkedik Emilyvel. A titokzatos nő egyik nap felhívja Stephanie-t, kér tőle egy kis szívességet. Arra viszont senki nem számít, hogy ezzel váratlan események sorozatát indítja el. Egyik nap Emily eltűnik, ezzel már végképp összekuszálódnak a szálak.

Műfaj: bűnügyi misztikus thriller
Bemutató: Szeptember 13
Korhatár: 16

4. Remélem legközelebb sikerül meghalnod:)

Ez az igazán figyelemfelkeltő címmel rendelkező thriller egy magyar alkotás, melynek főszereplője Eszter, a tinédzser lány, aki mangáiban keres vigaszt a serdülőkori problémáira. A témája igazán modern, ugyanis egy internetes zaklatásba forduló szerelem történetét meséli el. Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk, mit fognak majd kihozni a másfélórás tini-thrillerből.

Műfaj: thriller
Bemutató: Szeptember 13
Korhatár: 12

5. Briliáns válás

A sok misztikum és rémisztgetés után végre egy vígjátékot is láthatunk. A brilliáns válás Angeláról szól, akinek tökéletes az élete. Boldogan él férjével és lányával gyönyörű lakásában, ám az idillnek vége szakad. Karácsonykor a lánya elmegy a barátjához, a férje elhagyja őt, legjobb barátnőjéről pedig kiderül, nem akarja látni a nőt. Hideg zuhanyként éri a  a sok változás, és jól át kell gondolnia, mi lesz a következő lépés. Pszichológusa nincs a segítségére, mivel a kísérleti megoldások megszállottja.

Műfaj: vígjáték
Bemutató: Szeptember 20
Korhatár: 12

6. Johnny English újra lecsap

Szintén 20-án láthatjuk viszont a sokak által kedvelt Rowan Atkinsont, Johnny English szerepében. Jelenleg leszerelt, és egy iskolában tanít, amikor újra szolgálatba hívják, hogy leleplezzen egy hackert, aki felfedi az összes angol titkosügynököt. A komikus karakternek minden trükkjét be kell vetnie a siker érdekében, ugyanis a kibertámadó újabb fenyegetéseket küld. Vajon hogyan fog alakulni végül az akció?

Műfaj: akció-vígjáték
Bemutató: Szeptember 20
Korhatár: 12

7. Apróláb

Szeptember 27-én érkezik egy film a gyerekeknek is. Az animációs mozi a jetik szempontjából vizsgálja az emberek és a hegylakó óriáslábúak közti szakadékot. Az aprólábak pici lábnyomokat hagynak a hegyen, és egy jeti elhatározza, megtalálja a titokzatos lényt, a nyomok tulajdonosát. A bolondos, másfél órás kalandot nem csak gyerekeknek ajánljuk, de nekik feltétlenül!

Műfaj: családi animációs vígjáték
Bemutató: Szeptember 27
Korhatár: 6

Hozzászólások