Könyvek

Sötét hangulatú ifjúsági regény vált előrendelhetővé!

A Metropolis Media Kiadó nem sokkal ezelőtt jelentette be, hogy elhozza nekünk Reeli Reinaus, kortárs észt gyermekkönyvíró különleges hangulatú ifjúsági regényét, melynek címe Morten és az eltűnt világok!

A mágikus-realista regény az észt lápvidéken játszódik. Főszereplője a tizenéves Morten, aki finoman szólva is elég hányattatott sorsú. Édesanyja Finnországban dolgozik, így őt alkoholista nagybátyja neveli. A férfi miatt a fiú igyekszik minél kevesebb időt otthon tölteni és inkább hobbijába menekül. Egy éjszaka találkozik a közeli lápon egy lánnyal, Emilie-vel, akinek fura ruhái vannak és beszéde alapján is olyan, mintha egy másik korból származna. Hamarosan barátságot kötnek, azonban a lányról több furcsaság is kiderül, például az, hogy soha nem hagyhatja el a lápot.

Vajon hogyan folytatódik kettejük története? Ki lehet valójában ez a titokzatos lány? Morten otthoni gondjai megoldódnak valaha? Ezekre és számos más kérdésre választ kaphatunk Reeli Reinaus misztikus hangulatú regényében.

A kötetet ráadásul már elő is rendelhetjük 35% kedvezménnyel a Galaktika webshopjából!

Várható megjelenési idő: 2023. április.

Reeli Reinaus – Morten és az eltűnt világok

Reeli Reinaus észt néprajzkutató-író mágikus realizmus jegyében íródott ifjúsági regénye a finn lápvidéken játszódik. Ennek közelében él a hányattatott sorsú, tizenéves Morten, akinek az anyja Finnországban dolgozik, őt pedig alkoholista nagybátyja neveli. A fiú imád fényképezni, gyakran kijár a közeli lapályhoz, hogy a természetet fotózhassa. Egy éjszaka véletlenül összetalálkozik Emilie-vel, akivel barátságot kötnek. Morten azonban hamarosan rájön, hogy a titokzatos lány nem hagyhatja el a lápot…

Hozzászólások