MédiaSorozatok

Sorozatok a nyár utolsó napjaira

Még van egy pár nap a nyárból, amikor még nyugodtan élhetünk a sorozatok világában. Persze ezalatt a két és fél hónap alatt az ember már minden lehetséges szériába belenézett, amiről csak hallott. Most megpróbáltam összegyűjteni nektek pár olyat, ami idehaza nem került bemutatásra, de Amerikában nagy sikernek örvendenek.

A The Fosters című sorozat a Freeform csatornán startolt el 2013-ban. A széria az ötödik évadánál tart, amelynek készítésében továbbra is részt vesz Jennifer Lopez. Az énekes/színésznő neve már a sorozat kezdetekor is sokat hozzáadott a nézettséghez, de azóta inkább a történet fogja meg a nézőközönséget. A The Fosters tulajdonképpen két anyukáról szól, akik örökbefogadott gyerekeket nevelnek, plusz egy sajáttal is rendelkeznek. Ott van Brandon, aki Stef fia, majd az ikrek kerültek a családba, mint örökbefogadott gyerekek. Őket követte Callie és Jude az első rész során. Az alkotás kétséget kizárólag kényes témákkal foglalkozik, hasonlóan a Switched at birthez, amit idehaza is bemutattak Elcserélt lányok címmel. Természetesen sokban különböznek, hiszen itt egy leszbikus pár áll a középpontban, ami már önmagában is beszédre ad okot, a gyerekekről már nem is beszélve. A történet emellett főként Calliere van kihegyezve, ugyanis vele kezdődött minden.
Azóta eltelt négy év és bár a szereplők változtak, néha még mindig ugyanazokat a bugyuta hibákat követik el, mint annak idején. Sajnos mindez a nézettségen is meglátszik, de még így is a csatorna egyik legnézettebbje, mióta a Pretty Little Liars leköszönt. Én bátran tudom ajánlani nyári darára, vagy esős őszi napokra is akár. Részről részre annyira nem érdekes, ezért inkább egyben érdemes lepörgetni az epizódokat.

A The Lying Game már egy régebbi széria, amely 2011 és 2013 között futott, az akkor még ABC Family csatornán – ma már Freeform. Érdekességként megjegyezném, hogy a Pretty Little Liars írónőjének másik könyvéből készült, így nem csoda, hogy akkora várakozásnak örvendett hat éve. Sajnos csak két évadot élt meg és egy hatalmas cliffhangerrel ért véget, de még így is azt tudom mondani, hogy imádtam. Természetesen a fiatalabb generációnak készült, mert maguk a szereplők is a 20-as korosztályt erősítik, de nem feltétlenül a 12-13 évesek számára, így nyugodt szívvel tudom azt mondani, hogy a húszas korosztálynál is megállja a helyét. Néhol kicsit drámai és sok túlzást is tartalmaz, de maga a történet zseniális. A karakterekkel és a színészekkel sem volt különösebb probléma, persze nem egy Sandra Bullock vagy Jennifer Aniston szerepelt benne, de tisztességes munkát végeztek.
Egy szétválaszott ikerpárról szól, Emmáról és Sutton-ról, akiket Alexandra Chando formál meg. A történet kezdetekor azt tervezik, hogy találkoznak, majd tulajdonképpen helyet is cserélnek. Így Emma kap egy fényűző életet, míg Sutton kutat a szüleik után. Persze számos hazugság és csapda rejlik abban a kutatásban, aminek a vége a második évad utolsó jelenetében fellelhető a függőben hagyott cselekmény. Sajnáltam is, mikor nem rendeltek be neki további évadokat, pedig azzal a nézettséggel ma már bőven ellébecolna a csatornán, amilyen silány rajongótábora van a Freeformnak a Pretty Little Liars befejezése óta.

A The Royals 2015-ben indult útnak, azóta pedig már a negyedik évad van készülőben, amely novemberben kerül bemutatásra az E! csatornán. A premier előtt körülbelül másfél évvel forgatták le az első szezont. Már rögtön a Gossip Girl utódjaként hírdették és még a csapból is az folyt, hogy mekkora koppintásról is van szó. Ezt itt rögtön megcáfolnám. A fényűzés és a gazdagság megvan, de merőben eltér a Pletykafészek stílusától. Az idősebb karakterek is kiveszik a részüket és legalább annyi időt kapnak, mint a fiatalabb generáció.
A sorozat a brit uralkodócsalád életét mutatja be, amely beenged a kulisszák mögé is – némi túlzással megspékelve persze. A családi feeling legmélyebb bugyraiba nyerhetünk betekintést, ahol mindenki talál magának érdekes látnivalót. A sztori a brit trónörökös halálával kezdődik, majd az első szezon ennek a traumának a feldolgozásával telik, amelyet mindenkinek másként sikerül megvalósítania. Ezt követően az ikrek idősebbik tagja – szerencsére fiú -így Liam lép a várományosok közé. A húga Eleanor nem tipikus hercegnő és pont ezért vált a kedvenc karakteremmé. Egy Gossip Girl-ös szereplő sem tudná őt túlszárnyalni, a szerelmi életéről meg nem is beszélve. Bevallom, néha csak miatta nézem már, mert kicsit túl sok a dráma a többiek körében.
Megemlíteném még Helena királynőt is, akit Elizabeth Hurtley formál meg – igen, korábbi Gossip Girl-ös színésznő. Viszi a hátán a sorozatot, de sajnos kicsit elpuhult a karakter és nem kap kellő löketet a továbbiakhoz, de majd kiderül, hogy folytatják az anyakirálynő életét.
A sorozatot Angliában forgatták, így még azoknak is tudom ajánlani, akik Anglia- vagy épp a London-imádók táborát erősítik.

forrás: https://static.usmovies.me/
https://scdn.nflximg.net/
https://pmcvariety.files.wordpress.com/

Hozzászólások