Sorozatok

Sorozatajánló: The Magicians

A Syfy csatorna 2015. december 16-án mutatta be a The Magicians első epizódját, amely Lev Grossman azonos című regénye alapján készült. A történet középpontjában a Jason Ralph által megformált Quentin Coldwater áll, aki egyik pillanatról a másikra, bekerül a Brakebills Egyetemre. A különös intézmény a külvilágtól elszigetelve működik, és hallgatóit a mágia használatára tanítja. Gyerekkori barátja, Julia (Stella Meave), ugyancsak részt vesz a felvételi meghallgatáson, de ő nem jár sikerrel. A történtek ideiglenesen elszakítják őket egymástól, és ez a kapcsolatukat is próbára teszi.

A sorozat többi szereplőjével már az egyetemen találkozhatunk. Margo és Eliot akit Summer Bishil és Hale Appleman alakít, másodéves hallgatók, igazi társasági emberek. Kady (Jade Tailor), Alice (Olivia Taylor-Dudley) és Penny (Arjun Gupta) a főszereplő évfolyamtársaiként mutatkoznak be. Az események sorozata egy csapattá formálja a karaktereket, akik bár nem mindig jönnek ki jól, mégis kitartanak egymás mellett. Közösen felfedezik, hogy a Fillory könyvek mesés történetei, amelyeknek Quentin igazi megszállotja, mind a valóságon alapulnak. Ám arra is rá kell döbbenniük, hogy cseppet sem olyan tökéletes, mint ahogyan azt leírták. Ahogyan maga a mágia sem.

Első hallásra kicsit Harry Potter utánzatnak tűnhet, de valójában nem az. A The Magicians hangulata olykor nagyon sötét, és komor, máskor pedig hihetetlenül vicces. Ebből a szempontból az Odaáthoz áll a legközelebb. A hasonlóság nem a véletlen műve, ugyanis a sorozatot John McNamara azzal a Sera Gamble-val alkotta meg, aki éveken keresztül a Winchester fivérek történetén dolgozott.

Bár maga a sztori is igen érdekes, a karakterek emelkednek ki igazán. Mindannyian igazi egyéniségek, és hihetetlenül különböznek egymástól, ugyanakkor mégis képesek egy csapatként működni. Ráadásul teljes mértékben úgy viselkednek, mint az egyetemi hallgatók, az embernek cseppet sincs az az érzése, hogy „csak a helyszín miatt” kell őket egyetemistának tekinteni.

Az első évad igazi siker volt a csatorna számára, a nézők azonnal a szívükbe zárták a szériát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy 2019 januárjában a The Magicians már a negyedik szezonnal tér vissza.

Hozzászólások