Sorozatok

Sorozatajánló: Raising Dion, azaz Szuperhőst nevelek

A Netflix 2019-ben mutatta be a Raising Dion (Szuperhőst nevelek) nevű sorozatát, ami hatalmas sikernek örvendett szerte a világon. A kilenc részes műsor Dennis Liu író azonos című képregénysorozatán alapszik, továbbá exkluzív producerként és rendezőként is jelen volt az alkotásban.

A sorozat eredetileg 2015-ben jelent meg rövidfilmként és rengetegen odavoltak érte. Csak néhány év múlva sikerült a Netflix-nek berendelnie és ezzel nagy sikert elérnie. Nemrég pedig kiderült, hogy a Raising Dionnak hamarosan érkezik a második évada.

A Szuperhőst nevelek egy Nicole nevű özvegy anyáról (Alisha Wainwright) és a nyolc éves fiáról, Dionról (Ja’Siah Young) szól, akiről kiderül, hogy szuperképességekkel rendelkezik. Szóval Nicole elvesztette a férjét, majd a munkáját és még mindezen felül rájön, hogy a gyermekének ereje van. Tehát az élete fenekestől felfordul, de természetesen nem adja fel, mindent meg tesz azért, hogy kezelje ezeket a problémákat, új dolgokat és helyreállítsa az életét.

A karakterekkel lehet azonosulni, Ja’Siah Young-ból, aki a szuperhős Dion-t alakítja eszméletlen jó színész válhat. Míg Alisha, aki a sorozatban Dion anyjaként van jelen már a feltörekvő színésznők közt van. Ha valaki számára ismerősnek tűnik, akkor igen, jól emlékszik, a Shadowhuntersben alakította Maia Roberts-et, a vérfarkast.

A további mellékszereplők közt találkozhatunk még Sammi Haney leányzóval, aki Esperanza néven Dion legjobb barátjaként van jelen a Raising Dionban. Róla tudni kell, hogy az Osteogenesis Imperfecta-val született, más néven törékeny csontbetegség, vagyis ez egy genetikai rendellenesség, amely megakadályozza a testet, hogy erős csontokat építsen, és így könnyen eltörhet. Viszont annyira remek színésznő, hogy egyből megkedveli az ember a sorozat alatt.

Mellette még Jason Ritter színészt láthatjuk, aki Pat-et alakítja. Ő Dion másik legjobb barátja és egyben a szuperhős mentora, egyébként pedig az apukája jobbkeze volt. Továbbá Ali Ahn (a tudóst alakítja), Jazmyn Simon (Nicole nővére), Deirdre Lovejoy (egy másik ember, akinek ereje van) és Michael B. Jordan (aki Dion édesapja) is a mellékszereplők között található.

Tehát a története szerethető, ahogy a karakterek is, de rengeteg témát feszeget. Terítékre kerül az új helyzetbe való beilleszkedés, a barátságkötés, a gyermeknevelés, az elengedés, az elvesztés és a rasszizmus is. Erre a kilenc rész édes kevés. Azonban mégis úgy gondolom, hogy remek szórakozást nyújthat a családi sorozatnézős estéken. Mivel sok mindenbe belekóstolt az első évad, remélem, hogy a második kicsit összeszedettebb lesz.

Azt is meg kell említenem, hogy sok remek, old school zenét sorakoztattak fel eben a kilenc részben. A régi r&b és hiphop stílusát teljesen beleépítették a sorozatba, ami még jobban megkedvelteti a Raising Diont az emberrel.

Minden kis hibája ellenére, sikeres volt a sorozat és a Netflix hivatalosan is megerősítette a második évadot. Carol Barbee és társa, Dennis Liu a műsor második fejezetéhez is csatlakozik, mint rendező és író. Valószínűleg Jordan is  visszatér ügyvezető producerként és szereplőként. A Raising Dion a Netflix legnépszerűbb amerikai sorozatainak 2019-es kiadásain a 10. helyen végzett, így alig meglepő, hogy egy második fordulóra is visszahozzák.

Sorozatajánló: A vezércsel

Hozzászólások