Sorozatok

Sorozatajánló: Ördög Ohioban (Devil in Ohio)

A Netflix ismét kitett magáért, amikor kiadta az Ördög Ohioban című sorozatot. Egy igazi felüdülés volt, ha a mostani felhozatalt nézzük. Hiába kaptunk idén temérdek horrort, mégis sok rajongó üresnek érezte és semmiképp sem félelmetesnek.

A sorozat története szerint egy pszichiáter, Suzanne menedéket ad egy titokzatos szektából elszökött lánynak, Maenek. A lány és a pszichiáter nő családjának világa fenekestől felfordul, mivel Mae érkezése nagy fenyegetéseket hoz a fejükre. A főszerepben Emily Deschanel (Dr. Csont, Az újonc), valamint Madeleine Arthur (A fiúknak, akiket valaha szerettem trilógia, A varázslók) látható. További szereplők pedig Xaria Dotson (American Brothers, The Birch), Sam Jaeger (Shazam!, A szolgáló lány meséje) és Gerardo Celasco (Passions, Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?). A nyolc epizódos sorozat nagyon szépen végig volt vezetve, töltelék részek nélkül.

Milyen volt a sorozat?

Amikor egy szekta körül forog egy alkotás, az a legtöbbször szuperül szokott sikerülni. Az Ördög Ohioban című sorozattal sem volt másképp, ugyanis egy horrornak nem feltétlenül kell vérengzősnek vagy félelmet keltőnek lennie. Elég, ha nyomasztó és felkelti a néző érdeklődését. Sok kérdés felmerült bennünk, miközben néztük a sorozatot. Mae családjának miértjével kapcsolatban, Suzanne múltjával is voltak érdekes történések, de a családok közti viszony is érdekesnek tűnt.

Az Ördög Ohioban nem volt olyan félelmetes, de folyamatosan leköti az embert. A történetet a vége felé közeledve egyre jobban kibontakozik, ami miatt minden rész érdekessé válik. A szereplők bár voltak egy páran, de épp annyira ismerhetjük meg őket, amennyire azt elvárhatjuk egy ilyen sorozattól. A főszereplő család jellemfejlődése remekül végig lett vezetve, nagyon jól összehozták, továbbá arra is választ kaptunk, hogy a szektában élők milyen különcök és mi mindent megtennének azért, amiben hisznek. Bemutatja és megmutatja azt is, hogy az elnyomott érzelmek milyen traumákat és későbbi károkat okozhatnak egy kapcsolatban és ezáltal az életben.

A szekta, Lucifer imádata, az emberáldozat behozatala egészen a végsőkig el lett húzva, de folyamatosan derültek ki olyan dolgok, amik miatt az ember nézni akarta tovább. Reméljük, hogy lesz második évadja, hiszen olyan befejezést kaptunk, ami még kecsegtethet érdekességekkel. 

Nézzétek meg a Devil In Ohio előzetesét.

Hozzászólások