Sorozatok

Sorozatajánló: DC’s Legends of Tomorrow

2020 sok sorozat számára hoz végleges lezárást. Ebbe a csoportba sorolható a DC képregények alapján megalkotott Zöld Íjász is, melynek legutolsó epizódja nemrégiben került bemutatásra. Bár Oliver Queen történetének vége szakadt, az általa lefektetett univerzum továbbra is él, a spin-off sorozatoknak köszönhetően.

Bár a Zöld Íjászhoz számtalan széria köthető, a legérdekesebbnek kétségkívül a DC’s Legends of Tomorrow tekinthető. Ez a produkció idővel az Arrowverse fekete bárányává nőtte ki magát, ami látványosan kilóg a többi sorozat közül. De pontosan ez a tulajdonsága teszi igazán szerethetővé.

A produkció 2016-ban indult útjára a The CW csatorna jóvoltából. A pilotepizód számtalan ismerős arcot tartogatott az Arrowverse rajongói számára. Caity Lotz karaktere, Sara Lance, korábban a Zöld Íjászban volt látható, akárcsak a Brandon Routh által megformált Ray Palmer. Az első spin-off széria, a The Flash is adott egy-két szereplőt, például Martin Stein professzort, illetve Kendra Saunderst. A sorozat ugyanakkor vadonatúj karaktereket is képernyőre vitt, akikkel korábban nem találkozhattunk. Így ismerhettük meg Rip Huntert, Mick Roryt illetve Leonard Snartot is.

Az első évad Caity Lotz, Brandon Routh, Franz Drameh, Victor Gaber, Arthur Darvill, Wentworth Miller, Dominic Purcell, Ciara Reneé és Falk Hentschel főszereplésével rajtolt el.

A sorozat legelső epizódjában megismerhetjük a jövőből érkező időmestert, Rip Huntert (Arthur Darvill), akinek egy Vandal Savage nevű férfi megölte a családját. Felettesei utasítása ellenére, elhatározza magában, hogy bosszút áll szerettei gyilkosán. Idővel azonban rájön, hogy ehhez a feladathoz egyedül kevés, így megalapít egy szuperhőscsapatot Savage legyőzése érdekében. A „legendák” névre keresztelt társaság felveszi a harcot a gonosz ellen, és ezzel egy időben a saját történetük is elindul.

Az első két évad nagy sikerekkel futott a számára otthont adó The CW csatornán. Bár valamelyest már abban az időben is különbözött a társaitól, az éles váltás a harmadik szezon környékén következett be. A sorozat ekkor talált rá igazán a saját stílusára, ami valóban különlegessé, és szórakoztatóvá teszi. A DC’s Legends of Tomorrow ugyanis nem fél viccet csinálni saját magából, ám mindemellett képes megőrizni a drámai helyzetek komolyságát is. Elsőre egy fura egyvelegnek tűnik, de kétségkívül működik. A széria jelenleg az ötödik évadánál jár, és a nézők a mai napig imádják, úgy jó eséllyel reménykedhetünk a folytatásban.

A kezdetek kezdete óta, rengeteget változott a széria, ám valamilyen szinten mégis megmaradt ugyanolyannak, amilyen volt. Az alapító színészek közül idővel rengetegen távoztak, viszont Sara Lance, Mick Rory és Brandon Routh (bár az ő távozása a későbbiekben várható) a mai napig fontos részét képezik a legendák csapatának. Hozzájuk csatlakozott Nick Zano, Tala Ashe, Jess Macallan, Matt Ryan és Maisie Richardson-Sellers, akik jelenleg is a szériában játszanak.

Ha valaki egy nem szokványos szuperhős sorozatra vágyik, annak mindenképpen ajánlott belekezdenie. A már megszokott képregény adaptációkkal ellentétben, itt nagyon sok meglepő pillanat vár a nézőkre, amik sokszor csalnak mosolyt az emberek arcára. Ti láttátok már?

Hozzászólások