MédiaSorozatok

Sorozatajánló az idei tanévre

Korábban már számos sorozatajánlót írtam nektek, ám most az iskolai tanévre készülődvén összeszedtem pár olyan szériát, amely kellemes kikapcsolódás lehet egy hosszú nap után. Vannak köztük régebbi alkotások, illetve természetesen újdonságok is. Az őszi premiereket se feledjük, ezekből is válogattam nektek.

Legnagyobb kedvencem kétségkívül a Tuti gimi. A sorozat 2003-ban indult útnak és egészen 2012-ig képernyőn volt. Azóta a srácok már továbbléptek, ám a széria szelleme még mindig velünk van. A kezdetekkor 16 éves tiniket játszottak, így az első négy szezon a gimiről szól, annak nehézségeiről és boldog pillanatairól. Az ötödik évad indulásakor már négy évvel későbbre járunk, így aki inkább a kicsit felnőttesebb sorozatokat kedveli, annak is kitűnő választás lehet a One Tree Hill.

A Switched at birth című Freeform sorozat tavaly nyáron ért véget. Az öt évadot megélt széria két lányról szól, akiket születésükkor elcseréltek a kórházban. Később azonban rájönnek, hogy nem abban a családban élnek, ahova születtek. Felveszik a kapcsolatot az igazi szüleikkel, és tulajdonképpen az ide való beilleszkedést mutatja be a sorozat. Az Elcserélt lányok néven idehaza is futó alkotás rengeteg témát dolgoz fel, mind könnyebb, mind nehezebb kategóriában. Ilyen volt példádul a nemi erőszak, a bántalmazás és a szexualitás.

Több ajánlómban is szerepelt már a Hart of Dixie. Nem véletlen, hiszen egy igazán könnyed és humoros sorozatot ismerhetünk meg általa. Főszerepben a Narancsvidék Rachel Bilson-ja, aki szinte tündököl a szerepében. Szexi pasikban sincs hiány, hiszen Wilson Bethel és Scott Porter is feltűnik a színen. A széria négy évadot élt meg, így nem túl hosszú egy iskolai időszakra. Rengeteg szerelmi szálat, vicces pillanatot és forró jelentet tartalmaz, úgyhogy nézzetek bele bátran, nem fogtok csalódni!

A Life Unexpected szintén egy könnyedebb hangvételű műsor. Britt Robertson egy lányt alakít, akit a szülei elhagytak. Ebbe ő nem nyugszik bele és megkeresi őket. A pár már nincs együtt, így külön-külön próbálja megismerni az anyját és apját. Több nehézségbe is ütközik az út során, de nem adja fel. Két szezont mutattak be belőle, így nem egy túl hosszú történet, ámde annál kedvesebb és aranyosabb. Komoly témát feszeget, amelyből a szerelmi szálak sem maradhattak ki.

Szeptemberben tér vissza a This Is Us, amely a 2016-os év nagy sikersorozata volt. Azóta már a második évad is lement, és készülőben van a folytatás. Az alkotás dráma kategóriában remekül megállja a helyét, de szerencsére nem maradhattak ki a humorosabb jelenetek sem. Inkább családi sorozatnak mondanám, így ezt nem muszáj egyedül figyelemmel követnetek. Azt mondom, hogy ezt még a szüleitek is simán megnézik, hiszen nem egy tipikus tinisorozat, ámde annál érdekesebb. A sztoriban három fiatal kap helyet, akik testvérek, de kicsit eltávolodtak egymástól az elmúlt időszakban. Több alkalommal tekintünk vissza a múltba, ahol még az egész család boldogan élt. El ne felejtsem megemlíteni, hogy a szexi pasik táborát Milo Ventimiglia és Justin Hartley erősíti!

Inkább dramedy kategóriába sorolhatnám a Shameless-t, amelynek már a 9. szezonja kerül bemutatásra. Szerintem sokatok ismeri már, de aki esetleg nem, annak merem ajánlani, mert egy igazán vicces és jól összerakott szériát láthat az, aki belenéz. A színészek kiválogatására nagy hangsúlyt fektettek, így rajtuk aztán nem múlott a siker. Szerencsére a mai napig töretlen a népszerűsége és hatalmas kedvenc a fiatalok körében. Az Amerikában élő szegényebb családról szóló sorozat testvérekről szól, akiket elhagyott az anyjuk, az apjuk pedig egy részeges pasas. A legidősebb lánytestvér próbálja fenntartani a családot, nem éppen a megszokott formában. Főszerepben Emmy Rossum, William H. Macy és Emma Kenney.

Nem utolsó sorban pedig az októberben induló CW-s szériára hívnám fel a figyelmeteket. A Legacies sikere egyelőre kétséges, ám a hivatalos poszterek és előzetesek alapján nem lesz egy unalmas alkotás. Ha Julie Plec, a kreátor nem a szokásos módszerhez folyamodik, azaz drámába viszi el az egészet, akkor szerintem nem lesz komoly gond a Legacies kapcsán. Kicsit visszahozza azokat az érzéseket, amelyeket anno a Vámpírnaplók ébresztettek bennem. Nem véletlen, hiszen az egész sztorit a Salvatore villában játszódik.

Hozzászólások