Sorozat készül A tetovált lány című filmből

Az alkotók úgy döntöttek, hogy a A tetovált lány könyv- és film változatból most egy sorozatot is készítenek, melynek címe The Girl With the Dragon Tattoo lesz.

A svéd származású Stieg Larsson a 2000-es évek közepén jelentette meg a Millenium-trilógiáját: A tetovált lányt, A ​lány, aki a tűzzel játszik, illetve A ​kártyavár összedőlt című könyveket. Tíz évvel ezelőtt aztán elkészült a A tetovált lány filmváltozata is.

Negyven évvel ezelőtt egy családi összejövetel alkalmával Harriett Vanger eltűnik. A nagybátyja úgy véli, hogy meggyilkolták, de a teste sosem kerül elő. Megbíznak egy újságírót, hogy derítse ki mi történt a lánnyal. A férfi egy tetovált hacker lánytól kap segítséget, viszont ahogy egyre mélyebbre ásnak annál több titok derül ki a kutatásaik alatt.

A sorozat a továbbiakban is Lisbeth Salander karakterére fog összpontosítani. Azonban mindenképpen a mai világunkban, új környezetben, új történettel  és karakterekkel készítenék el. Ami eddig biztos, hogy az Amazon Stúdió és a Sony Pictures Television közös munkája lesz a széria. A produceri székbe Andy Harries ül, akinek nevéhez fűződik a The Crown vagy az Outlander sorozat. A forgatókönyv írója és a karaktereket játszó színészek kiléte még nem ismert.

Larsson halála után David Lagercrantz vette át a könyvsorozatot, így készült el az Ami ​nem öl meg, a Mint ​az árnyék, illetve A ​lány, aki kétszer él. Lagercrantz első művének filmváltozata  2018-ban készült el.

Salandert több színésznő is megformálta. Az első három könyv alapján készült svéd film-trilógiában Noomi Rapace felnőttként, Tehilla Blad pedig gyermekeként játszik. Rooney Mara 2011. évi amerikai adaptációjában játszott, míg Claire Foy az Ami ​nem öl meg 2018. évi film-adaptációjában játszotta Salandert.

Ti kíváncsiak vagytok a sorozatra? 

Hozzászólások