Geek

Senpai ha beledöglesz is, de belém szeretsz.

A yandere egy olyan karakter, aki a szerelméért riválisait egytől egyig képes legyilkolni. Ilyen ismert anime szereplő Yuno. a Mirai Nikki-ből. A ‘dere’ karakterről bővebben itt olvashatok.

De hogy is jön most ide?

A yadere szimulátorról fogok beszélni, ami egy lopakodó játék aminek célja Senpai szívének megszerzése, a rivális lányok kiiktatása. Számos videós tart róla bemutatókat, egy kis kedvcsinálás képpen, ilyen például OwnMcKendry, Rafanir, Nabu vagy éppen Csillagvirág gaming.

Mi is ez a játék pontosan ?

Főszereplőnk Ayano Aishi (Yandere-chan) egy pszichopata hajlamokkal felvértezett 17 éves középiskolás lány, aki beleszeret Taro Yamada-ba (Senpai) egy barátságos, kedves, 18 éves srácba.  Ayano túl félénk a vallomástételhez, ezért csak távolból figyeli, betegesen kukkolja imádottját. A gondolatot hogy szerelme mással legyen, nem képes elviselni, ezért mindent megtesz ellenfele megöléséért. Késel, ollóval szúrkál; tulajdonképpen bármit fegyverként tud használni. Valamint nem áll tőle messze a mérgezés, kínzás, és az élve elégés sem.

Csak brutális módszereket lehet alkalmazni?

Nem, a vetélytársat úgyis likvidálhatod, ha összehozod egy másik karakterrel. Ezen felül különböző módon segítheted a játékban a szereplőket, megoldást találhatsz a problémáikra.

Sok oldalon lehet olvasni a groteszkjéről, de szerintem nem lépi át azt a bizonyos határt, vannak ennél vészesebbnek mondható játékok is. A kezdetekben nekem nehezen ment az irányítása, mert nem vagyok hozzászokva számítógépes játékokhoz.

Gyilkolni ész nélkül is lehet, de itt fel kell építeni egy remek stratégiát, hogy a rendőrök ne kapjanak el, illetve hogy a bizonyítékokat jól el lehessen tüntetni.

Fontos, hogy a játék fejlesztés alatt áll, ez még nem  végleges változat. Bővebben a játék menetéről és irányításáról itt olvashattok.

képek forrása: x x

 

Hozzászólások