Segítség az íráshoz – Első rész, KÜLALAK

Segítség az íráshoz sorozatunk első részében az írás külalakjához kaptok némi segítséget. Adunk egy kis tippet arra, hol nézelődjetek sablonok iránt, illetve arról, mit szabad és mit nem, az egyes bejegyzésekben.

 

Elengedhetetlen a jó helyesírás

Nagyon vigyázzatok arra hogyan írtok. Az embereket nem csak a Pesten hallottam csoport posztjainál oltják le egymást a boltokban/sorozatokban/hírekben elrontott szövegeknél. A csúnyább kritikaírók igazán szeretik ezt a témát boncolgatni, akár egy kevésbé velős rendelésnél is. Emellett az olvasó se szereti, ha éppenséggel a muszályt olvassa muszáj helyett. Elrontja az olvasás örömét, az élményt a blog felett, kiragadja őt a sztoriból, az elképzelt világjából, amibe te vitted bele. Nem szeretnéd, igaz? Akkor ne vedd el tőle az örömet és olvasd végig még egyszer-kétszer az alkotást, biztos ami biztos alapon.

Megfelelő betűtípus kiválasztása

Már régen kiment a divatból az, hogy XXL-es betűméreteket használunk rikítóbbnál rikítóbb színekkel, amit alig tudunk elolvasni, viszont csinos. Ha fel akarod kelteni az olvasók figyelmét, azt tedd az igényességeddel vagy a blogod külalakjával, designjával. Maradj a szokott 12-es betűméretnél és az Arial betűtípusnál, esetleg a Times New Roman-nél. Nem tudom pontosan, melyik helyen mi az alapértelmezett betűtípus (ha jól tudom a blogspoton az Arial). Higgyétek el nekem, ez sokkal szebb és áttekinthetőbb.

Smiley használat?!

Mielőtt még megfordulna a fejedben, felejtsd el! Amellett hogy nevetséges, elkomolytalanítja a sztorit. Azt pedig te sem szeretnéd, igaz? Most biztos többen felteszitek a kérdést, miért is soroltam ide, miből gondolom, hogy bárki is benyomna egy kettőspontdét, de el kell hogy szomorítsalak titeket: vannak ilyenek! Borzasztó, nem? Előfordult, kritikaíró pályafutásom alatt néhányszor, hogy beleakadtam egy-egy ilyenbe, de még céltalan bóklászóként is. Leginkább a kezdő fanfiction íróknál lehet megtalálni, illetve interjúknál. Remélem mind gyorsan elfelejtitek a használatukat.

 képek forrása: x x x

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .