Könyvek

Sárkányos fantasy érkezik idén ősszel!

A Rainy Days kiadó neve idén került be a köztudatba, miután sorra jelentették be az érdekesebbnél érdekesebb címeket, melyek külföldön hatalmas népszerűségnek örvendenek a TikToknak köszönhetően. Ők hozzák el nekünk – várhatóan idén ősszel – Rebecca Yarros Fourth wing – Negyedik szárny című sárkányos fantasy-sorozatának első kötetét, mely ugyan még Amerikában sem jelent meg, de máris óriási híre van.

A történet egy sárkánylovasokat képző kadétiskolában játszódik, ami amennyire elit, természetesen ugyanannyira brutális is.

Főszereplőnknek, Violet Sorrengailnek eredetileg az Írnokok Kollégiumába kellett volna kerülnie, hogy naphosszat könyveknek és a történelem kutatásának szentelhesse magát, ám keménykezű anyja parancsa miatt – aki egyben a vezénylő tábornoka is – kénytelen belépni a több száz sárkánylovas jelölt közé. Ez azonban duplán veszélyes, a lánynak ugyanis nemcsak a sárkányokkal szemben kell talpon maradnia, hanem kadéttársai ellen is, akik legszívesebben a leggyorsabb úton kiiktatnák őt a versenyből.

Ha pedig mindez nem lenne elég az iskola falain kívül is javában zajlanak az események; a királyság védelmét szolgáló erődök sorra esnek el és egyre több ember esik áldozatul a támadásokban. A bizonyítékok ráadásul felsőbb szintekre vezetnek és Violet rövidesen gyanakodni kezd, hogy a vezetés rettenetes titkot rejteget.

A kötet tehát várhatóan nem nélkülözi majd az izgalmakat, az akciót és a feszültséget, ráadásul csodaszép élfestett kiadásban érkezik, így már alig várjuk, hogy a kezünkben tarthassuk! A megjelenésre azonban picit még várni kell. A kötet ugyanis várhatóan 2023. november 27-re érkezik majd.

A Librinél azonban már most előrendelhetjük 20% kedvezménnyel!

Rebecca Yarros – Fourth Wing (Negyedik szárny)

Repülj… vagy halj meg

Rebecca Yarros regényében egy sárkánylovasok képzésére szolgáló kadétiskola brutális és elit világába lépünk be.

A húszéves Violet Sorrengailnek az Írnokok Kollégiumában lett volna a helye, ahol könyvek között csendesen éldegélhetett volna, beszíva a történelem levegőjét.
A vezénylő tábornoka, egyben kőkemény édesanyja azonban megparancsolta, hogy Violetnek be kell lépnie a többszáz jelölt közé, akik Navarre elitjéhez, a sárkánylovasokhoz akarnak tartozni.
De amikor valaki mindenki másnál kisebb, a teste törékeny, akkor csak egy hajszál választja el a haláltól…mert a sárkányok nem kötődnek a “törékeny” emberekhez, hanem felperzselik őket.
És amikor kevesebb a kötődni hajlandó sárkány, mint kadét, a többség szívesen végezne Violettel, hogy növelje a saját esélyeit a sikerre. A többi meg azért ölné meg, mert az anyja lánya; köztük van Xaden Riorson is, a Lovasok Kollégiumának leghatalmasabb és legkönyörtelenebb szárnyvezére.
Violetnek minden ravaszságára szüksége lesz, hogy másnap reggel is életben legyen.

Közben a háború az iskola falain túl egyre gyilkosabb, a királyság védelmét szolgáló erődítmények sorban elesnek, és egyre többen halnak meg. A helyzeten tovább ront, hogy Violet gyanakodni kezd, hogy a vezetés rettenetes titkot rejteget.

Barátok, ellenségek, szeretők. A Basgiath Katonai kollégiumban mindenki tervet forral, mert ha egyszer bekerül oda, csak két kiútja van: elvégzi az iskolát vagy meghal.

Hozzászólások