HírekKönyvekKultúra

Rowling megint bocsánatot kért!

J. K. Rowling, a Harry Potter sorozat írónője 2015-től kezdve minden Május 2-án, a Roxforti csata évfordulóján bocsánatot kér egy szereplő haláláért. 

A sort Freddel kezdte, 2016-ban Lupin volt a soros, akinek halálát a  Főnix rendje írásakor határozta el, majd a tavalyi évben Pitonért kért bocsánatot. Idén pedig egy olyan személyt választott, aki kivételesen nem a csatában hunyt el.

Dobby a házimanó sokak kedvence volt hatalmas szívéért, jóságáért, és rengeteg mindent tett azért, hogy az a bizonyos csata megtörténhessen. Harry Pottert nem egyszer mentette meg a haláltól, és segítette ki szereplőinket. Ő volt az, aki ellopta a varangydudvát Piton szobályából, aki kémkedett Draco után vagy aki felajánlotta a Szükség szobályát Dumbledore seregének.

A 20 éves Roxforti csata évfordulójára egyébként az angol kiadó, a Bloomsbury, egy emlékvideóval készült. A szülinapi videójukhoz hasonlóan gyönyörűre sikerült, melyben aninációval idézik fel a végjáték szomorú pillanatait.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?