MédiaZene

Ricco és Claudia hozza el az év legjobb nyári slágerét?

A 2017-es X-Faktor győztesei Ricco és Claudia, egy könnyed, ugyanakkor igazi pörgős slágerrel rukkoltak elő. A mindig őszinte páros ezúttal egy párkapcsolat negatív hatásait állította előtérbe, amit már a „The Lies” („Hazugságok”) dalcím is sejtet. A dal hallatán már többek fejében megfordult a gondolat, hogy talán 2018 legkedveltebb nyári slágerét köszönthetjük?

Ricco&Claudia lett a 2017-os X-Faktor győztese

Ricco és Claudia már egyszer szerencsét próbált a szlovák X-Faktor műsorban, ott a második helyig jutottak, viszont az igazán nagy áttörést a Magyarországon megrendezett tehetségkutató hozta el számukra. A páros hatalmas tehetségének és szorgalmának köszönhetően hamar az ország kedvence lett. Adásról adásra fantasztikus profizmussal léptek színpadra, és a kifogástalan produkciók meghozták a várva várt eredményt, miszerint a hazai tehetségkutatók történelmében egy csapat vihette haza a fődíjat.

“A kezdet, a közép, vagy a vég, az lényegében mindegy. Az egész X-Faktor nagyon nehéz, de csodálatos időszak volt. Sokat köszönhetünk az embereknek, az X-Faktornak, és ennek az egésznek, ami velünk történhetett!” – vallott Claudia az RTL Klub egyik riportjában.

Ugyan egy varázslatos korszak lezárult a duó életében, viszont számukra még mindig nincs megállás. Gőzerővel dolgoznak a hamarosan megjelenő nagylemezükön, emellett pedig pár napja látott napvilágot a legújabb videoklipjük is. Az alapvetően vidám hangvételű dal több zenei stílust ötvöz, ezáltal mindenkinek lehetősége adódik megtalálni benne azt a zenei vonalat, amit ő kedvel. A mindig őszinte páros ebben a dalban egy hétköznapinak mondható helyzetet, egy rosszul működő párkapcsolati viszonyt mutat be, ahol mind a két fél hazugságokra épít. Ezúttal Matej Bartko, Marek Šurin, Dáša Kostovčík és Natalia Slosiarová szlovák szerzőkkel dolgoztak együtt, a videoklip rendezője Ipacs Gergely, a koreográfus pedig Kurucz Sanya volt.

Tekintsd meg TE is Ricco és Claudia legújabb videóklipjét

Már a turnéjuk első állomásán vastapssal jutalmazta őket a közönség
Mivel a páros szlovák származású, így talán senkinek sem volt meglepő, hogy első körben ott kezdték el fellépés sorozatukat. A négy állomásos turné keretein belül az első két helyszínen olyan feldolgozás dalok is felcsendültek, amelyek nagy hatással voltak a karrierjükre. A turné első állomása a komáromi Városi Művelődési Házban került megrendezésre. Ugyan hétköznapra lett meghirdetve az esemény, de ettől függetlenül sokan gyűltek össze, hogy élőben is meghallgassák őket. A fellépésük alatt lehengerlő tehetségükkel úgy elkápráztatták a közönséget, hogy többen a könnyeikkel küszködtek. Az előadásuk végeztével pedig mind a két helyszínen hosszas vastapssal jutalmazták az előadásukat.

“A két koncert alatt rengeteg élmény ért! Az összes dal csodálatos volt, és minden percét élveztem! Igazán önfeledt tudtam lenni, és ezek a pillanatok felejthetetlen élmények maradnak számomra. Mindketten nagyon-nagyon kedvesek, jószívű, csodás emberek!” – mondta Eszti, aki már hónapok óta lelkesen követi nyomon Ricco és Claudia pályafutását. A 14 éves kislány csak azért utazott el Budapestről Komáromba és Érsekújvárra, hogy lássa őket!

A tervek szerint a magyar közönségnek sem kell sokáig várnia, ugyanis a páros őszre tervezi hazai turnéját, és információink szerint egy budapesti közönségtalálkozó gondolata is megfordult a fejükben.

kép forrása: rtl.hu

Hozzászólások