Könyvek

Rejtélyes regény érkezett a Maxim Kiadónál!

A Maxim Kiadó Mont Blanc válogatásában legtöbbször olyan történetek jelennek meg, amelyek valamiképpen a történelemhez kapcsolódnak és inkább már a felnőtt korosztálynak szólnak. A kiadó számos sikerkönyve került már ki ebből a válogatásból, elég csak Luca Di Fulvio vagy éppen Alice Hoffman műveire gondolni. Ezúttal egy újabb ígéretesnek tűnő könyvet hoztak el nekünk, amelynek címe nem más, mint a Lány a vonalban!

A történet főszereplője Vivian Dalton, aki munkatársnőivel együtt a Bell cégnél dolgozik telefonközpontosként. Az a dolguk, hogy telefonvonalakat és ezáltal embereket kapcsoljanak össze egymással. Az ezután következő beszélgetésekbe persze nem lenne szabad belehallgatniuk, ám sokszor mégis megteszik.

Ez lesz az, ami aztán alapjaiban változtatja meg Vivian életét. Egyik este ugyanis mikor a városban élő Betty Miller és egy számára idegen telefonbeszélgetését hallgatja, olyasmit hall, ami megrengeti a világát és- amennyiben igaznak bizonyulnak- nevetségessé teszik őt az egész város előtt. Ezek után nyilvánvalóan lesújtva érzi magát, ám elhatározza, hogy végére jár a dolgoknak. Amit azonban végül talál, arra még a legvadabb álmaiban sem számított volna.

A kötet tehát nagyon izgalmasnak ígérkezik, a kiadótól pedig már meg is tudjuk rendelni! Mi már nagyon várjuk, hogy olvashassuk, hiszen a fülszöveg alapján egy igazi titkokkal átszőtt, izgalmas történelmi regényre számíthatunk!

Gretchen Berg- Lány a vonalban

Egy kisvárosban nincsenek titkok. S ha mégis, Wooster lakóinak titkait leginkább a telefonközpontban dolgozó Vivian Dalton ismeri. Ő ezt intuíciónak hívja. Tinédzser lánya, Charlotte, pedig hallgatózásnak.

Vivian és munkatársnője a Bell cégnél dolgoznak, vonalakat és életeket kapcsolnak össze. Nem kellene belehallgatniuk a beszélgetésekbe, mégis megteszik, és véleményük is van a hallottakról – különösen Viviennek.
Aztán egy hideg decemberi estén Vivien kihallgatja a sznob Betty Miller és egy számára ismeretlen ember beszélgetését, és valami megdöbbentőt hall. Betty Miller ismerőse olyan információkkal rendelkezik, amelyek, ha igazak, alapjaiban rázzák meg Vivian életét, és nevetségessé teszik az egész város előtt.
Vivian lesújtva érzi magát, de nem adja fel harc nélkül. Elhatározza, hogy a végére jár a pletykának, bármi történjék is. Az igazságot akarja, akármilyen fájdalmas is.
Azonban hamarosan szembe kell néznie a ténnyel, hogy egy kisvárosban a titkok sosem járnak egyedül…

Ti tervezitek elolvasni? Esetleg olvastátok már? Ha igen, hogy tetszett? Írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások