Sorozatok

Pilotkritika: Az Origin lesz a Youtube Premium első nagy dobása?

Már az előzetesek miatt nagyon lehetett várni az Origin című szériát, amely a Youtube Premium által készült el. A sorozat nyitó évada november 14-én került fel az internetre, amelynek első részéhez nagy szerencsére felirat is készült, így már lehetőség volt megnézni a pilotot.

Nem kérdés, hogy az egyik főszereplő miatt ismertük meg korábban. Tom Felton-t a Hary Potter című filmsorozatból ismerhetünk, de korábban már feltűnt a The Flash egyik évadában is. Mellette Natalia TenaSen Mitsuji és Nora Arnezeder színészekkel találkozhatunk, mint főbb karakter.

A történet szerint pár ember magához tér egy magára hagyott űrhajón. Már most egy kicsit a The 100-ra hajaz, nemde? Az első epizód kicsit sok volt és zavaros, ám ennek ellenére nagyon megtetszett a nyitány. Maga a műfaj, azaz a sci-fi sokak nagy kedvence, ám az emberek egy részét nehéz vele megfogni. Ahogy a többi hasonló alkotásnál, úgy itt is lehet találgatni, hogy vajon mi is történt a karakterekkel? Hogy kerültek oda valójában és miért ébredtek fel korábban, mint kellett volna?

Az űrhajó egy kolonizálandó, azaz benépesíthető bolygó felé tart, ahol tiszta lappal való indulást ígérnek nekik. A probléma ott kezdődik, hogy előbb tértek magukhoz, mint tervezet volt, hiszen az elérni kívánt hely még fényévekre van tőlük. Az egész ötlet a Japánoktól származik, ami talán nem is olyan hihetetlen, amilyen gyors iramú az ország fejlődése.

Természetesen itt sem mindenki az, akinek mondja magát. Lana egy igazán tökös női karakter, de nekem kicsit minden lében kanál. Igaz, nem ismerjük a múltját, így egyelőre nem megalapozatlan az ő sztorija. Shun egy igencsak titokzatos szereplő, aki többet tud, mint amennyit elárul. Logan, alias Tom Felton pedig egyelőre még nem került előtérbe, de igazán jókat tudott káromkodni, az biztos. Mást sajnos nem igazán csinált, de talán majd az évad további részeiben többet kaphatunk belőle.
Ami talán pozitívum, hogy az űrhajón lévő emberek különböző nemzetségűek, így van japán, angol, amerikai, afrikai és még sorolhatnám. Nem túl meglepő módon mindenki profi a szakmájában, így van orvos, informatikai szaki, meg miegymás.

A grafikai elemekkel és az utómunkával néhol jobb munkát végeztek, mint egy-egy országos csatornánál. Le a kalappal a Youtube Premium előtt. A pilot felkeltette az érdeklődésünket, pedig nehezen emészthető ez a műfaj.

Talán az egyetlen hibája az volt, hogy túl sok szereplőt vezetett fel az első epizód során. A már említettek mellett számos egyéb karakter is előtérbe került, de épp csak annyira, hogy lássuk, ők is itt vannak. Nem volt ezzel gond, de néhol elvesztünk, hogy most akkor kiről is van szó és mi is történt vele?

Összességében viszont imádtam. Bátran ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit megszokott, ám mégis szokatlan sci-fi-re vágyik. Tom Felton rajongóknak pedig egyenesen kötelező néznivaló, hiszen a szezon nagy részében az övé lesz az egyik főbb karakter.

Pilotkritika – Kezdett az NBC misztikus drámája

Hozzászólások