Életmód

Őszi programajánló a hideg időre

Eljött az október, vele együtt viszont nem csak az iskola kezdődött el, de az idő is hűvösebb lett. Ilyenkor sokat vagyunk betegek és fáradtak, visszasírjuk a nyarat, amikor annyi mindent lehet csinálni. Szerencsére ősszel sem kell unatkoznunk. Összegyűjtöttünk nektek néhány ötletet, amivel elüthetitek az időt, amikor hűvös van.

1, Filmek, filmek, filmek

A moziban általában nem fázunk, és az eső sem esik. Ez randiötletnek is megfelelő, ugyanis nem ázik le a sminkünk, és a szél sem fújja össze a hajunkat. Ha nem szeretnénk elmenni sehová, vagy inkább csak egyedül filmeznénk, szerencsére ezt otthon is megvalósíthatjuk. A Halloween közeledtél néhány horrorfilmmel hangolódhatunk a lidércek ünnepére, vagy feldobhatjuk a borongós kedvünket egy vígjátékkal. Ha nem szeretnénk filmekbe belevágni, rövidebb, könnyebb sorozatokkal is tölthetjük az időt.

2, Könyvek

Maradjunk egyelőre a bekuckózásnál. Ha kint esik az eső, nincs is jobb ötlet mint egy forró teával és egy jó könyvvel pihenni. Ha nagyon borongós az idő, egy könnyű, romantikus regénnyel feldobhatjuk a hangulatunkat. Az előző ponttal is összeköthetjük az olvasást, és megnézhetjük kedvenc könyveink adaptációját, vagy éppen a filmek alapjául szolgáló regényekbe olvashatunk bele. Ezzel csak óvatosan, könnyű csalódni az ilyen feldolgozásokban.

3, Sütés-főzés

Ehhez sem kell kimerészkedünk a szeles, esős időbe, maximum addig, amíg elmegyünk bevásárolni az alapanyagokat. Ősszel nagyon népszerűek a piték, illetve az egyéb fahéjas-almás, esetleg szilvás ízesítésű sütik. Ezeket nem olyan nehéz elkészíteni, utána pedig kedvünkre díszíthetjük a kész ételeket. Gondolkodhatunk italokban is, léteznek ugyanis otthon elkészíthető isteni kávékülönlegességek.

4, Séta a parkban

Nincs is hangulatosabb ősszel, mint egy kellemes séta a parkban. Persze, ha esik az eső, vagy nagyon fúj a szél, ez nem igazán kényelmes, de a napsütésesebb napokon üdítő nézni az elsárgult faleveleket. Ezt össze lehet kötni kutyasétáltatással, vagy sportolással, ugyanis amikor jobb idő van, kint futni nagyon kellemes. Ha szeretsz alkotni, fotózd le az őszi tájat, vagy próbáld meg lerajzolni! A vastag pulcsit és a puha sálat ne felejtsd otthon!

5, Teaházak

Annyit beszélünk a forró italokról, meg a teáról, akkor már miért ne mennénk oda, ahol a legtöbb tea van? Teaházak! Hideg időben a legjobb választás. Randihelyszínnek és baráti találkozóknak is tökéletes, az garantált, hogy senki nem fog fázni. Egy gőzölgő bögre mellett elbeszélgetve már csak kibírjuk nyárig, nem? Ha esetleg szerettek vízipipázni, sok ilyen helyen van erre lehetőség.

Ti mit csináltok ősszel? Adjatok nekünk tippeket!

Hozzászólások