Könyvek

Örökzöld sci-fik felújított kiadásban az AGAVE Kiadótól!

Az idei év folyamán két klasszikus science fiction felújított, újratördelt kiadásával folytatja az Agave Könyvek Kiadó a kiemelt szerzőik életművének gondozását. Július 19-én jelenik meg Iain M. Banks Fegyver a kézben című klasszikusa, augusztus 2-án pedig a nagy sikerű Valós halál folytatása, a Törött angyalok Richard Morgantől.

Iain M. Bankstől Fegyver a kézben lesz az első felújított kiadás, ami az újraszerkesztés és -tördelés mellett egy gyönyörű keménytáblás borítót is kapott. Az életmű felújítását jövőre az Emlékezz Phlebasra című kötettel folytatja a kiadó!

Iain M. Banks – Fegyver a kézben

Cheradenine Zakalwe a Rendkívüli Körülmények egyik legtöbbet foglalkoztatott ügynöke. A Kultúra homályosnak tűnő céljai érdekében bolygók, naprendszernek sorsát változtatja meg, háborúkat indít és dönt el örökre, az eszközökben pedig soha nem válogat. Aztán eljön az idő, amikor úgy érzi, túl sokszor kellett már a vesztes oldalon harcolnia, és inkább a visszavonulást választja.

Diziet Sma, a gyönyörű és titokzatos nő talált rá valamikor Zakalwéra, emelte fel az ismeretlenségből, és tette a Kultúra megbecsült katonájává. Most azt a megbízást kapta, hogy kutassa fel a visszavonult ügynököt, és győzze meg őt, vállaljon el egy utolsó, sorsdöntő bevetést. Azt hiszi, jól ismeri a férfit, de a Zakalwe múltjában rejtőző szörnyű titkokra még ő sincs felkészülve.

Az idén, filmes borítóval megjelent Valós halál folytatása, a Törött angyalok is újraszerkesztés és -tördelés után, új borítóval kerül majd a boltokba augusztus 2-án. De ez még nem minden, ugyanis Richard Morgan trilógiájának harmadik része, a Dühöngő fúriák felújított kiadását jövőre tervezi az Agave!

Richard Morgan – Törött angyalok

Takeshi Kovacs egy sérült harci testbe burkolva, zsoldosként vesz részt egy brutális helyi háborúban, amit a Protektorátus pénzel, hogy leverjék a Sanction IV-en kirobbant forradalmat. Aztán lehetőség adódik, hogy csatlakozzon egy titkos akcióhoz, amelynek során egy értékes régészeti leletet szerezhetnek meg, és a harcedzett veterán rejtélyek, árulások és véres események középpontjába kerül. A zsákmány értéke felbecsülhetetlen, a hozzá kapcsolódó veszély határtalan. Olyasmi, amiért a Cégek ölni is képesek. Olyasmi, ami az emberiséget új korszakba repítheti. Vagy végleg kitörölheti az univerzumból.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?