Könyvek

Ökothriller érkezik az Agave Kiadónál!

Az Agave Kiadó pár napja egy nagyon érdekes könyv megjelenését jelentette be. Jeff VanderMeer Kolibri szalamandra című műve egyszerre tartozik a thriller és a weird műfajhoz, mindemellett pedig középpontba a környezetvédelmet, a klímaváltozás elleni harcot állítja.

Történetünk főhőse Jane Smith, biztonsági tanácsadó, akihez egy nap egy fura boríték érkezik. Ebben egy raktár kulcsát találja, ahol egy kitömött kolibri található és nyomok, melyek egy kitömött szalamandrához vezetnek. A kulcsot Silvina, egy napjainkban már halott, hírhedt ökoterrorista hagyta Jane-re. Miután a nő úgy dönt elviszi a kolibrit a raktárból, olyan események sorozatát indítja el, amire nem is számított.

Rövidesen mind Jane, mind a családja veszélybe kerül és alig néhány szövetségese akad, akitől segítségre számíthat. Kikeveredhet-e ebből, hogyha követi Silviana hátrahagyott nyomait? Sikerül-e megoldania a rejtélyt vagy kifut az időből?

A könyv jogai már a Netflixnél vannak, akik a történet megfilmesítését tervezik. Ráadásul ezzel a művel mutatkozik be a kiadónál fordítóként Kleinheincz Csilla, szóval a minőségre semmiképpen sem lehet majd panaszunk.

Mi már nagyon várjuk a kötetet, mely várhatóan augusztus 30-án jelenik majd meg. Előrendelésre július második felétől lesz lehetőség.

Jeff VanderMeer – Kolibri szalamandra

Zseniális ​spekulatív thriller az Expedíció szerzőjétől sötét összeesküvésről, veszélyeztetett fajokról és a lehetséges világvégéről.

„Jane Smith” biztonsági tanácsadó kap egy borítékot, benne egy raktár kulcsával, amely egy kitömött kolibrit és egy kitömött szalamandrához vezető nyomokat rejt. Silvina, a halott nő, aki az üzenetet hátrahagyta, hírhedt ökoterrorista volt és egy argentin iparmágnás lánya. Amikor Jane elviszi a kolibrit a raktárból, olyan események sorozatát indítja el, amelyek hamar kicsúsznak az irányítása alól.

Nemsokára Jane és a családja is veszélybe kerül, és alig néhány szövetséges segít megérteni neki a veszély valódi mértékét. Vajon az egyetlen út a biztonságba, ha követi Silvina lépteit? Vagy túl késő leállni? Miközben Jane kétségbeesetten keresi a válaszokat arra, miért vette fel vele a kapcsolatot Silvina, ő – és talán a világ is – kifut az időből.

A Kolibri szalamandra Jeff VanderMeer kápráztató, filmszerű stílusának legjavát nyújtja. Feszes és váratlan csavarokkal teli történetté szövi a klímaváltozás, az identitás és az általunk lakott világ legalapvetőbb kérdéseit.

Hozzászólások