Novemberben érkezik a The Crown negyedik évada

A nagy sikernek örvendő  The Crown, három évadot tudhat maga mögött, de ezzel közel sem ért véget a II. Erzsébet életét bemutató sorozat. Korábban már írtunk arról, hogy mire számíthatunk a negyedik szezonban, most pedig végre megérkezett hozzá a fél perces előzetes.

A Korona című sorozatban a brit királynő uralkodásának évtizedeit követhetjük nyomon. Az első évadban óriási teher kerül Erzsébet vállára, miután édesapja meghal, a trónt pedig neki kell átvennie. Férjével is néha adódnak konfliktusok, akárcsak húgával Margittal, aki nehezen viseli, hogy nővére a királynő. Erzsébet az uralkodás mellett anyai örömök elé néz, így gyermekei növekedését is láthatjuk. Az epizódok alatt minden karaktert megismerhettünk, többek életútját kísérhetjük. Az legutóbbi szériában Fülöp herceg és Erzsébet gyermekei már a saját útjukat járják, miközben a szülők a modern dolgokkal ismerkednek és az ország problémáit igyekeznek megoldani.

II. Erzsébet személyét a harmadik évadtól Olivia Colman alakítja, korábban Claire Foy formálta meg a királynőt. Augusztus huszadikán aztán a The Crown twitter oldalán jelentette be, mikor tér vissza a sorozat a Netflix képernyőjére. A fél perces előzetesben láthatjuk az új brit miniszterelnököt, a történelem Vaslady-jét, Margaret Thatcher-t (Gillian Anderson), illetve azt, ahogy Diana feltűnik a királyi család rezidenciáján, a nép pedig őt éljenzi. Úgy tűnik Károly és Diana esküvőjének is szemtanúi lehetünk.

A negyedik évadot november 15-től láthatjuk. 

 

Hozzászólások