Sorozatok

Netflix sorozatok őszre

Ősszel sok esetben elgondolkodunk azon, hogy bár nagyon jó a takaró alá bújós, sorozatozós időszak, de gondban vagyunk, hogy mit nézzünk ilyenkor. A Netflix-nek köszönhetően viszont már nem kell kétségbe esnünk, hiszen töménytelen alkotás közül válogathatunk az év ezen szakaszában is. Talán túl sokból is. Ebben a cikkben összegyűjtöttem nektek öt olyan szériát, amelyet régóta tervezek elkezdeni vagy folytatni, de eddig még nem sikerült megvalósítani a dolgot. Az ősszel viszont nagyon szeretném végre letudni az alábbi műveket, amikről már annyit hallottam.

A The Haunting of Hill House-ból eddig egy részt sikerült letudnom, amely azonnal magába szippantott. Ez a tipikus őszi sorozat, amelyet este sötétben a takaró alatt félve nézel meg, mert olyannyira jó a hangulata. A horror egy nehéz téma, főként ha többrészes szériáról van szó. Gondosan össze kell állítani az epizódokat ahhoz, hogy a nézőt kellően lekösse és hosszabb időre a tévé képernyője elé ragassza. A The Haunting Of Hill House elsősorban inkább dráma, mintsem horror, bár azért nem kell aggódni, vannak benne rémisztő jelenetek, nem is kevés. A kísértetekkel teli sztori a Crain családról szól, akik öt gyermekükkel folyamatos mozgásban vannak. A pár ugyanis lerobbant házakat vásárol meg potom összegért, amelyet felújítás után jóval többért adnak el, addig pedig ott élnek. Így volt ez a Hill House-sal is, ahova az egész családot magukkal cipelték, ám sosem tudtak onnan elszakadni a kísértetek és a halálesetek miatt. A széria két idősíkon játszódik. Ott van az a rész, amikor a gyerekek még kicsik, majd ugrunk az időben, és már a karrier és családalapítás nehézségeivel kell megküzdeniük, ami mellett ott van a sötét múlt, amelytől nem tudnak elszakadni. Mind az öten cipelik annak az időszaknak a terhét, amikor még a Hill házban éltek.

A Lucifer esete más, hiszen csak a Netflix-es évadot nem láttam még felirat hiányában. Egy ideje hajlok rá, hogy így is megnézzem, ugyanis már nagyon kíváncsi vagyok a történet folytatására. Lucifer az Ördög maga, aki feljött a pokolból, mert unatkozik és mulatozna egy kicsit a frissen nyitott klubjában. Ez már önmagában is érdekesnek hangozhat, de akkor még nem említettem meg, hogy őfelsége beáll a rendőrséghez, hogy segítse – vagy épp hátráltassa – a munkájukat. Itt ismerkedik meg Chloe nyomozóval, akibe szép lassan beleszeret. Szerencsére a sorozat nem erre a szálra megy rá , és kapunk azért elég sokkoló és drámai jelenetet is. Megismerkedünk többek között Lucifer anyjával, testvéreivel, de még Káin-nal is. Tipikusan sötét őszi estékre való sorozat, amely megborzongat, de mégsem annyira, hogy ne merd egyedül megnézni az epizódokat.

A The Crown azóta fogott meg, amióta láttam a The Spanish Princess-t. Egyre jobban preferálom a történelmi kosztümös alkotásokat, amelyekben van egy kis szerelem, dráma, harc és háború. A The Crown a világ legdrágább sorozata a jelenleg uralkodóról angol királynő II. Erzsébet életéről szól. Az első évad a korai éveit mutatja be, azt, ahogy hozzámegy Fülöp herceghez és az apja elkezdi bevezetni az uralkodói életbe. Halála miatt sokkal korábban kénytelen átvenni a trónt, és helyrehozni a háború okozta gondokat. Claire Foy, mint II. Erzsébet rengeteg pozitív kritikát kapott, ahogy Jared Harris és a többiek is. Az egész sorozaton látszik a töménytelen mennyiségű pénz, amelyet beleöltek, de legalább nem hiába.

A Glitch egy 18 részes sorozat, amely már három évaddal rendelkezik. Főszerepben Patrick Brammall (Otthonunk), Emma Booth (Egyszer volt, hol nem volt) és Sean Keenan (Táncakadémia). A jelenleg is zajló szezon szeptember végén vonul szünetre. Az ausztál alkotás nem nagyon kapott nálunk visszhangot, pedig nagyon ígéretes előzetesei vannak. A The Slap készítőinek 2015-ös sztorija nem túl eredeti, ámde annál izgalmasabb. Pár ember emlékek nélkül támad fel a halálból, a kérdés már csak az velük kapcsolatban, hogy miért történt mindez, illetve miért pont velük és pont ugyanakkor? Mindig is kedveltem az ausztrál sorozatszemléletet, így erre is régóta vágyom már, hogy belenézhessek.

A Black Summer-be szintén belenéztem már a nyáron, de valahogy túl sötét és horrorisztikus volt július közepén a gyönyörű napsütésben. Terveim szerint ezt is előveszem az ősz folyamán, hogy befejezhessem legalább az első szezont. Mellesleg nagyon megfogott a zombis sztori, amelynek főszerepében Jaime King (Szívek doktora), Justin Chu Cary, Christine Lee (Idövonal) és Kelsey Flower (My Imaginary Ex Girlfriend) állnak. Az áprilisban debütáló alkotás az akció, dráma és horror kategóriába sorolható, bár én  inkább thrillernek mondanám. Egy bajom volt a pilottal, mégpedig a nagyon lassú a bevezetés és a cselekmény. A karaktereket nagyon szerettem, mert megfogtak, illetve a színészek is kellő átéléssel tudták alakítani a szerepeiket. Megismerkedhettünk Rosa-val, akinek meg kell találnia a lányát, akit a hadsereg egy gyűjtőhelyre vitt. A többiek történetével együtt szépen lassan összefonódnak a szálak és a rész végére egy nagyobb mesét kapunk a Black Summer-től. Mindenképp őszre, de inkább októberi, illetve halloweeni darára ajánlom!

Az eddigi legjobb Netflixes sorozatok

Hozzászólások