Lakberendezés

Négy ötlet kerti nappalihoz

Ki ne töltené szívesen az idejét a nyári napokban az udvaron? Ehhez azonban szükség van egy kényelmesen kialakított kerti nappalihoz, ahol kikapcsolódhat a család. A tervezés és a megvalósítás nem túl bonyolult, pár trükk segítségével pillanatok alatt varázsolhatsz kintre egy pihenő sarkot. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár ötletet a kerti nappali kialakításához.

1. Ötlet: Az előkészítés folyamata

Az első és legfontosabb lépés, hogy fektessük le az alapokat. Gondoljuk meg jól, hol alakítjuk ki a pihenő részt, hiszen nem mindegy, hogy mennyire tűz oda a nap délelőtt, illetve délután. A tökéletes hely egy zöldövezet lehet, ahol bárki elbújhat a világ elől. Lehet ez egy meglévő terasz, de kialakíthatunk egy újabb részt is a kert egy szegletében. Olyan területet érdemes találni, amely nagyrészben árnyékos vagy pedig könnyedén azzá tudjuk tenni. Takarítsuk ki az adott részt jól és már mehet is a berendezés.

2. Ötlet: A tető megválasztása

A kinti nappali hátránya az lehet, hogy nem áll ellen az időjárás viszontagságainak. Legyen szó esőről, szélről, vagy éppen jégről, sok minden kárt okozhat a kinti bútorokban. Érdemes tehát egy tetőt is szerelni a kültéri nappali fölé, hogy minden biztonságban lehessen. Ennek köszönhetően ráadásul nekünk sem kell egy pár csepp eső miatt bemenni a házba. Egy jól védett helyen még akár egy féltető is megoldás lehet, a lényeg, hogy legyen egy olyan rész, ahova be tudjuk pakolni a székeket és az asztalt.

3. Ötlet: Bútorok ide is kellenek!

Amennyiben a család szeret sok időt kint tölteni a szabadban, fontos a bútorok minősége. A legjobb egy tartós darab, amely ellenáll a rendszeres használatnak is. Persze a legjobb, ha mindezek mellett még kényelmes is az a kanapé vagy fotel. A körültekintő választásnak hála azonban egy igazán kellemes teret varázsolhatunk magunknak. Nem hiányozhat sem a kisasztal, sem a kanapé, sem pedig egy kényelmes lábtartó.

4. Ötlet: Rend a lelke mindennek

Ahhoz, hogy minden rendezett legyen, szükség lehet kerti szerszámtartóra is. Ebbe beletehetjük a kinti eszközöket, amikkel elültettük a frissítő gyógynövényeket és a csodás virágokat. Ezek mindegyike segíti a hangulatos enteriőr kialakítását.

Összegezve

Kültéri nappaliban gondolkodsz? Reméljük, hogy ebben a cikkben segítettünk egy kicsit, hogy megvalósíthasd álmaid kerti pihenőjét! Ne feledd, hogy a bútorok itt is kényelmesek legyenek, ami fölé mindenképpen tegyél legalább egy féltetőt, ami megóvja őket az időjárási viszontagságoktól. Emellett szerezz be egy kerti szerszámtartót is, amivel rendet tarthatsz az udvaron.

Hozzászólások