Kultúra

Nagyszabású hangversenyre készülnek Taksonyban – interjú Proksa Zoltán főszervezővel

Proksa Zoltán olyan feltörekvő előadó, aki ugyan felnőttkorában kezdett el komolyabban foglalkozni a zenével, de hatalmas tehetségének köszönhetően már nagy eredményekkel büszkélkedhet. Zenei pályafutása során több népszerű, és szakmájában kimagasló előadóval állt színpadon. A zene szeretete mellett jótékonysági rendezvények szervezésével is foglalkozik. Még szinte véget sem ért a legutóbbi teltházas eseménye, de már a folytatáson dolgozik. A taksonyi Jótékonysági Musical és Operett Gála főszervezője most lerántja a leplet a jövőbeli rendezvénye titkairól is.
 


Mit jelent számodra a jótékonykodás?

Számomra a Jótékonyság egyenlő a Szeretettel! Aki jótékonykodik, az szeretetet ad és szeretettel teszi mindezt.

2018 március 10-én Taksonyban került megrendezésre a Jótékonysági Musical és Operett Gála, melynek teljes bevételével egy őssejt-beültetésre váró kisfiút támogattatok. Sikerült megvalósítani a kitűzött célt?
Hatalmas sikerrel zajlott le ez a bizonyos Jótékonysági Musical és Operett Gála. Teltház volt Taksonyban ezen az estén. Nagyon jók a visszajelzések, és örömmel tölt el az, hogy tudtunk segíteni a családnak!

Az ilyen jellegű összefogás mennyire mozgósítja meg a művészeket?
A művészek fogékonyak a jótékony célú rendezvényekre. Sztárvendégeink Mahó Andrea és Sándor Péter- első szóra vállalták a közreműködést, Ridly Kata, aki az est másik szervezője volt, szintén mellém állt az első pillanatoktól kezdve. Óriási élményt jelentett az, hogy Mahó Andreával a műsor során duettet énekelhettem, az Operaház Fantomja Musicalből.


A naptáradban helyet kapott egy hasonlóan nagy volumenű hangverseny is, melynek a Szent Anna Római Katolikus Templom ad otthont. Hogy készülsz az eseményre?
Valóban így van, ez egy igazán különleges rendezvény lesz, amely szintén jótékony célt szolgál. Már ezekben a hetekben elkezdődött az esemény reklámozása, és lassan kezdjük majd a próbákat a fellépőkkel.

Az utóbbi jótékonysági rendezvénnyel milyen nemes célt szolgáltok?
Ezen alkalommal a Taksonyi KARITASZ Csoportnak szeretnénk felajánlani a támogatásokat, akik szintén egész évben próbálják segíteni a helyi családokat.

Az esemény mellé több előadóművész csatlakozott, köztük Abaházi Nagy Lívia operaénekesnő is. Mi az, ami az ő művészetében igazán megragadott téged?
Abaházi Nagy Líviát az egyik legképzettebb operaénekesnőnek tartom és elképesztő megtiszteltetés, hogy kiváló munkakapcsolat alakult ki közöttünk, melynek egyik állomása lesz ez a hangverseny. Lívia elragadó hangja és magával ragadó előadásmódja az első pillanatoktól kezdődően megfogott.


A fellépők milyen formában tudják színesíteni az esemény zenei világát?
A műsor változatosnak ígérkezik, merthogy nem csak egyházi jellegű áriák kapnak szerepet, hanem igazi ismert, közkedvelt musical és opera részletek egyaránt.

Milyen élményekkel gazdagodhat az, aki ellátogat a rendezvényre?
Nagy szeretettel várjuk a helyi és környékbeli embereket Taksonyba július 22-én. A hangverseny 17 órakor veszi kezdetét. Abaházi Nagy Líviával, Fodor Ottíliával és két fiatal kántor: Mészáros Anna Zsóka és Remenár Pál Dániel közreműködésével egy páratlan zenei élményben lesz része mindenkinek!

Hozzászólások