Zene

Múltidéző: Ezeket hallgattuk tíz évvel ezelőtt 2. rész

2012-ben nem csak a külföldi dalok voltak sikeresek, hanem azért a magyar zenében is találhattunk kedvünkre valót, amit a mai napig kívülről éneklünk. Folytatva a nosztalgikus utazásunkat, ezúttal a hazai slágereket vesszük sorra, amelyek tíz évvel ezelőtt jelentek meg. 

Rúzsa Magdi – Egyszer

A Megasztár győztese, Rúzsa Magdi gyönyörű szerelmes nótája, 2012 telén jelent meg. A dal különlegessége, hogy amellett, hogy lassú és nagyon romantikus, az előadásokban többen közre is működtek. A szövegét és a zenéjét szerző Presszer Gáborral közösen is elhangzott az Egyszer, illetve a Csík Zenekarral is.

Punnany Massif – Élvezd

Igazi nyári himnusz lett az együttes tíz évvel ezelőtt készült Élvezd dalából, amely a mai napig népszerű. Az Élvezd, felhívja a figyelmet arra, hogy azokat a természetes dolgokat éljük meg, amik ott vannak az életünkben, ha figyelünk rájuk. Zenéje abszolút fülbemászó, illetve a mondanivalóját tekintve egy kis önbizalmat is kaphat az, aki meghallgatja a Punnany slágerét.

Ákos – Tipikus Sztereó

Ákos a Bonanza Banzai után szólóban folytatta karrierjét, ami a mai napig töretlen. Ákos tíz évvel ezelőtt a 2084-es címet viselő albumán mutatta be a Tipikus Sztereó című dalát, ami többek szerint kicsit ellentmondásos lett. Sokan nem tudták hova tenni Ákos stílusát, de ha az ember jobban a sorok közé lát, akkor megértheti Ákos ironikus dalszövegét.

Majka, Curtis ft. BLR  – Belehalok

Talán Majka sem gondolta volna, hogy a Belehalok című dala nagyon gyorsan uralni fogja a videómegosztó oldalt. A rap-trió első közös száma Majka 4. albumán jelent meg, a Belehalokhoz tartozó klip pedig márciusban. A dolog érdekessége, hogy év végére 24 milliós megtekintést produkált a zene, ami a mai napig csak nőtt, jelenleg 70 milliónál jár a Belehalok.

Caramel – Vízió

Szintén egy Megasztár győztes, aki saját maga írta dalát a 2012-es A Dal című műsorára. Ezzel jelentkezve az Eurovíziós dalfesztiválra. Sajnos Caramel nem jutott ki, de a Vízió népszerű lett, hiszen a rádiók sorra játszották a slágerét.

Fábián Juli & Zoohacker – Like a child

A rádiók lejátszási listáját 2012-ben Fábián Juli dala uralta, ami annyira fülbemászó volt, hogy sokan dúdolhatták, akár utazás közben is. Zoohackerrel közös slágerük egyébként A Dal műsorra készült, amellyel az Euróvízióra indultak volna. A Like a child végül a döntőig jutott. A szomorú az, hogy Juli, a dal megjelenése után öt évvel sajnos elhunyt daganatos megbetegedésben.

Reméljük örömmel tartottatok velünk a nosztalgiázásban, hiszen ezek közül több dal, a mai napig népszerű és kicsit visszaidézi a tíz évvel ezelőtti időket. 

Hozzászólások