Könyvek

Mitől alszik jól a baba?

Megjelent Sofia Axelrod könyve, amely hatalmas segítség lehet az édesanyáknak! A Mitől alszik jól a baba? című kötet minden olyan szülőnek ajánlott, akik fáradtan, kótyagosan élik mindennapjaikat az éjszaka is aktív csöppségtől! A szerző ugyanis nemcsak saját szülői tapasztalatai alapján írta a könyvet, hiszen Axelrod Nobel-díjas kutatási mentorának eredményeit könnyen olvasható, közérthető formában mutatja be.

Kiemelt tippeket, esettörténeteket és könnyen visszakereshető összefoglalókat tartalmaz a kötet, ami megkönnyíti az olvasást és a lehetőséget, hogy alkalmazd a módszereit.

Mi okozhatja azt, hogy a kisbabát nem lehet könnyen elaltatni? Mitől ébred fel hajnali ötkor? Sofia Axelrod szerint többek között a rutintalanság és a helytelenül beállított bioritmusnak is köszönhető. Axelrod mindezeket segít megoldani,  mindemellett fontosnak tartja azt is, hogy a szülők bízzanak a saját megérzéseikben.

Sofia Axelrod – Mitől alszik jól  baba?

Gyengéd, ​tudományos módszer, hogy a kisbabád végig aludja az éjszakát

A legfrissebb Nobel-díjas kutatásokra alapozott módszer

Az alvás és az alváshiány sarkalatos probléma az újdonsült szülők számára.

Az újszülöttek rendszerint két-háromóránként ébrednek fel, a karikás szemű, kimerült szülők leghőbb vágya egy éjszaka, amit háborítatlanul végigalhatnak. Tanács van bőven, a legfrissebb kutatások azonban egész mostanáig nem voltak hozzáférhetők.

Sofia Axelrod első gyermeke születésekor rájött, hogy a tipikus altatási tanácsok ellentmondanak rendelkezésre álló tudományos ismereteinknek, köztük Axelrod mentorának Nobel-díjjal kitüntetett kutatásaival is.

Miért érdemes normál helyett vörös izzót tenni a gyerekszobába?

Miért nem igaz az ősrégi jótanács, hogy „Alvó babát ne ébressz fel”?

Hogyan alakíthatjuk ki az egészséges rutint?

Hogyan szoktassuk be az alvást gyengéden, minimális (2 percnél kevesebb) sírással?

Axelrod a test cirkadián ritmusáról, belső órájáról szerzett legfrissebb értesüléseinkre hagyatkozó módszere forradalmasítja az altatást. – Lényege, hogy kerüljük el, hogy a belső óránkat a fény és a külső ingerek megzavarják. Segítségével maguktól csitulnak el a kicsik, könnyebben alszanak el, és végigalusszák az éjszakát.

E módszer birtokában a baba és a szülők egyaránt kipihenhetik magukat.

Sofia Axelrod, PhD – neurológus, kétgyermekes anya. Saját babáinál elsöprő eredményeket ért el, és ezután számtalan családdal foglalkozott alvástanácsadóként. Mentora, Michael W. Young a New York-i Rockefeller Egyetemen működtet alváslabort, és 2017-ben kapott orvosi Nobel-díjat.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?