Könyvek

Mit hoz 2020 a 21. Század Kiadónál?

Az idei év nagyon ígéretesnek tűnik, ami a könyvmegjelenéseket illeti. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy számos újdonságot mutattunk be nektek januárban, amikre már biztos számíthatunk.

A 21. Század Kiadó azonban most össze is gyűjtötte nekünk egy csoportba, hogy mik mik azok az igazán izgalmas kötetek, amiket ők nagyon várnak, és kiemelten ajánlanak 2020-ban az olvasóknak. A lista igen színesre sikerült, lesz itt újabb KULT megjelenés, thrillerek és krimik valamint olyan felújított életműsorozatok, amiket a könyvrajongók már csak az antikváriumokban tudtak megszerezni.

Idén tavasszal, egészen pontosan 2020. április 23.-án fog megjelenni a híres  Jóbarátok című sorozat kulisszái mögé kukucskáló, A Jóbarátok-generáció – Mi történt a színfalak mögött című könyv! Az 1994 óta elstartolt Jóbarátok összesen tíz évadot élt meg, azonban a mai napig az egyik legnépszerűbb széria. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Netflixen folyamatosan a felkapott sorozatok között szerepel, valamint a hírek szerint hamarosan jön egy egyórás különkiadás is belőle. A kötetben Saul Austerlitz készített exkluzív interjúkat a stábtagokkal, producerekkel, rendezőkkel és természetesen az írókkal is.

A kiadónak sikerült megszereznie a jogokat Ernest Hemingway köteteire, így újabb felújított életműsorozat veszi kezdetét! Az első megjelenések között lesz a Nobel-díjas Az öreg halász és a tenger Ottlik Géza fordításában, illetve a Búcsú a fegyverektől, Örkény Istvántól. Ezek megjelenéséről pontos információnk nincsen, de a kiadó közleménye szerint ott lesznek a 2020-as tavaszi Könyvfesztiválon!

Akik pedig szerették A bankár feleségét, annak van egy nagyszerű hírünk, ugyanis a kiadó megérkezett Christina Alger következő regényével, a Lányok, mint mi-vel, amit már ti is beszerezhettek a könyvesboltokban! A 21. Század Kiadó információi szerint a regény New York Times bestseller lett, valamint a Buzzfeed, Sunday Times, a New York Post és a Kirkus Reviews is az év legjobb krimijei közé választotta. Ha kíváncsi vagy miről szól, az alábbi posztban írtunk róla.

Visszatér a Fekete vízililiomok szerzője is! Michel Bussi híres a bonyolult cselekményeiről, melyek segítségével a könyv teljesen magába szippantja az olvasót.  A Ne engedd el! története egy családi nyaralásról szól, ami egyszer csak szörnyűségbe csap át. Idilli nyaralás, férfi, nő, kisgyerek, aztán egy délután az asszony eltűnik. Majd eltűnik a férfi is, a szigeten pedig elkezdődik az embervadászat.”

Végezetül pedig további két krimit említ a kiadó, érkezik a Végtelen harag Cara Huntertől. Az Adam Fawley sorozat negyedik darabja májusban fog megjelenni, így aki még nem olvasta az előzőeket, az még megteheti. Hamarosan érkezni is fog egy ajánló a sorozatról az oldalra. A Jane Hawk sorozat pedig a befejezéséhez érkezik a tavasz végeztével, ami egyszerre fájó és fantasztikus, hiszen Dean Koontz sorozata elképesztő lett. Ha még nem olvastad, akkor az első részéről itt találod az ajánlót. De írtunk a második, harmadik és negyedik részről is, viszont ezek spoileresek, csak akkor olvasd el őket, ha már a korábbi köteteket.

Két címmel is bővülni fog a KULT sorozat! Először is érkezik a Normális emberek szerzőjének, Sally Rooney-nak a legújabb kötete, a Baráti beszélgetések. A szerző első regényével hatalmas sikereket ért el, így már most hatalmas a várakozás a kötet körül, amiről már szintén írtunk a kiadó tavaszi megjelenéseiben. Tavasszal, egészen pontosan áprilisban érkezik Taffy Brodesser-Akner Fleishman bajban van című regénye, akinek szerzőjét a kiadó – és sokan mások – az új Philip Rothként emlegetnek. Nem csoda, hiszen nála is megjelenik Roth jellemzői, New York, házasság és válás, szorongás és sok más elem.

Az életműsorozatok is folytatódnak, csak most februárban jelenik – vagy már jelent meg – Paul Austertől a Mr. Vertigo, John Updike-tól A kentaur és Philip Roth regénye, a Düh. A további kötetkre vagytok még kíváncsiak, akkor a kiadó honlapján még találtok információkat.

Idén tavasszal érkezik LeBron James, a híres kosárlabdázó könyve a sikerről és arról, hogyan maradhat a szakmában egy sportoló az utolsó meccs után is. A LeBron-vállalat sportolóknak, fiataloknak, üzletembereknek egyaránt szól.

Bill Campbell-től is jönni fog egy regény, mégpedig a Trillió dolláros coach. A szerző híres üzleti sikereiről, olyan vállalatoknak dolgozott, mint például a Google vagy éppen az Apple. mentorált fontos cégvezetőket, vállalkozókat, befektetőket, de még pedagógusokat és sportolókat is, könyvével pedig akár téged is.

Aztán áprilisban jelenik meg a Primitív technológiák, amely azzal foglalkozik, mi történik, ha távol kerülünk a civilizációról. Arról szól, hogy hogyan élhetünk számítógépek, telefonok és egyéb digitális eszközök segítsége nélkül.

A képek és az információk a könyvekről a 21. Század Kiadó honlapjáról származnak.

21. Század Kiadó megjelenések – 2020 tél, tavasz

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?