Sorozatok

Mire számíthatunk a Viktória című sorozat negyedik évadában?

2016-ben kezdődött Viktória angol királynő életét bemutató dráma az HBO GO gyártásában, amely több televíziós díjra is jelölést kapott. A sorozat egészen a harmadik évadig jutott, izgalmasra sikeredett utolsó epizóddal. A készítők továbbra is dolgoznak a következő szezon részein, de mi várható a negyedik évadban? 

A brit uralkodóházba sok király írta be a nevét, ugyanakkor néhány királynő volt az, akinek neve hallatán, mindenki sejtheti, kiről van szó. Viktória több, mint 60 évig ült az angol trónon, India császárnője volt és  “Európa nagyanyja” becenevet kapta, hiszen Albert herceggel kilenc gyermekük született, akik Európa szerte alapítottak családot. A HBO a királynő életét mutatja be, Viktória azt az oldalát, amit senki sem tudott. Ehhez pedig az alkotóknak segítségükre volt az uralkodó naplója, amiből sokat megtudhattak.

Az utóbbi azaz, a harmadik évad, 2019 januárjában kezdődött, ahol Viktória és Albert magánélete került veszélybe. A rengeteg konfliktus mellett, politikai és családi problémák is előtérbe kerültek, hiszen Viktória nővére is a palotába érkezett, miközben Londonban zavargások voltak, majd a kolera is pusztított. A részek alatt az uralkodónő ismét gyermeknek ad életet, így már hét gyermeke van a párnak. Albert lelkesedése egy-egy esemény vagy épület után nagy, emiatt éjjeleken át dolgozik. A szezon utolsó jelenetében a férfi összeesik, Viktória hangja tölti be a palotát.

A hírek szerint a szerző,  Daisy Goodwin, már a tavalyi évben dolgozott a negyedik évad történésein, ám a koronavírus miatt a forgatások csúsznak, emiatt valószínűleg 2021-ben mutatják be. Ami a főszereplőket, a Viktória karakterét alakító Jenna Coleman és az Albertet megformáló Tom Hughes színészi játéka várható remélhetőleg, ám aggodalmat jelenthet, hogy az általuk megformált személyek is idősödnek. Jenna Coleman elmondta, hogy nagyon szereti az uralkodónőt alakítani, valószínűleg órákig tart majd, hogy a vonásait kicsit öregebbnek láttassák majd. A negyedik évad után könnyen megtörténhet, hogy a főszereplő színészek helyett, mások formálják majd meg Viktóriát illetve Albertet.

Daisy Goodwin megtagadta a spoilerek kiadását, annyit viszont elmondott, hogy a negyedik évad lesz a sorozat legsötétebb szezonja, illetve azt, hogy valaki meghal, de új szereplő is feltűnik. Goodwin tervezi az ötödik szezont is.

Az első évad után a kritikusok és a nézők is elismerően nyilatkoztak a sorozatról, illetve elismerték a műsor történelmi hitelességét is. Ahogy azt is, hogy Jenna Coleman és Tom Hughes remekül játsszák a királyi párt.

Mi nagyon szeretjük a sorozatot. Ti várjátok az újabb évadot? 

Hozzászólások