Filmek

Minden, amit tudnunk kell a Fekete özvegy filmről

A Marvel rajongói évek óta ragaszkodnak egy önálló Fekete Özvegy filmhez, amit végre megkapnak, hiszen július 9-től már a nagyvásznon lesz nézhető. A Black Widowot Cate Shortland rendezte, aki leginkább a Lore című náci drámáról ismert. Az ausztráliai Catet 70 másik rendező közül választották ki és állítólag Scarlett a személyes kedvence. A forgatókönyvet pedig Jac Schaeffer írta, aki a Csaló csajok vagy a WandaVision alkotásokból lehet ismerős.

Tehát érkezik a Fekete Özvegy című Marvel törétnet Scarlett Johansson főszereplésével, aki, mint tudjuk Natasha Romanoff bőrébe bújik. A sztori a Polgárháború és a Végtelen háború című Bosszúállók filmek közötti időben játszódik. Scarlett mellett feltűnik majd Florence Pugh színésznő, aki legutóbb a Kisasszonyokban remekelt (és spoiler: ő lehet a következő Fekete özvegy), továbbá David Harbour szénész is szerepet kapott, aki a Stranger Things sorozatban volt Jim Hopper, a város seriffje.

A film története szerint Natashának újra meg kell küzdenie a sötétebb énjével és ezzel együtt a múltjával, ugyanis egy veszélyes erő leselkedik rá és összeesküvést tervez. Ez az erő semmitől sem riad vissza, hogy elpusztítsa őt. Natashának szembe kell néznie a kémként szerzett múltjával és a megszakadt kapcsolatokkal, amelyeket jóval azelőtt hátrahagyott, hogy Bosszúállóvá vált.

Az IMDb oldalán és a Marvel wiki oldalán ezeket az érdekességeket olvashatjuk:

 • Scarlett Johansson nyolcadik alkalommal alakítja Natasha Romanoff / Black Widow karakterét.
 • Emily Blunt (akit a Hang nélkül filmben láthattunk legutóbb) alakította volna eredetileg a karaktert és már készen állt a Vasember 2 forgatására, amikor a szerződést fel kellett bontani, mert a Gulliver utazásai című filmen dolgozott és a forgatási ütemtervek ütköztek.
 • A film az Amerika kapitány: Polgárháború (2016) után játszódik.
 • A Fekete Özvegy csuklójára szerelt taserek sárga színűek. Ez Natasha Romanova klasszikus fekete özvegy-jelmezét tiszteli, amely teljesen fekete öltöny volt, sárga karkötőkkel.
 • Natasha Romanoff a Szovjetunióban Natalia Romanova néven született.
 • A képregényekben Daredevil és Black Widow egy pár volt, Charlie Cox pedig a Netflix Daredevil (2015) alkotásával szeretne egy crossover filmet.
 • Korábban a Hellboy (2019) rendezője, Neil Marshall kifejezte érdeklődését a film rendezése iránt, de nem keresték meg, mivel a Marvel női rendezőt akart.
 • Először Chloé Zhaót vették fontolóra a film rendezésében, de inkább az Örökkévalók (2021) alkotást választotta.
 • A Mattel (játékgyártó cég) a Marvel Studiosszal együttműködve két promóciós Barbie Signature babát bocsátott ki a Fekete Özvegy alapján, hogy népszerűsítse a filmet. Az első egy fekete öltönyös baba volt, a második pedig a fehér öltöny. Mindkettőjüket Bill Greening tervezte.
 • Natasha az egyetlen olyan hős, akinek egyértelmű születési dátuma van a képregényekben. Ez pedig azért van, mert ez szerves része a háttértörténetének. 1928-ban született és a II. világháború alatt Sztálingrád elleni támadás során árván maradt, a szovjet katonák megmentették, akik végül belekényszerítették őt egy titkos Szovjetunió programba.
 • Lehet, hogy nincs valós kapcsolata magával a fekete özvegy pókkal, de van valami közös a neve özvegyi vonatkozásában: ő maga is özvegy. Bár volt férje, Alexei halála eredetileg hamis volt, később viszont valóban meghalt.
 • Scarlett Johansson állítása szerint a The Late Show with Stephen Colbert adásában tudta meg, hogy napvilágot látott a trailer. Ugyanis addig senki sem szólt neki arról, hogy meg fog jelenni. A Marvel Cinematic Universe (továbbiakban MCU) társától és barátjától, Chris Evans-tól kapott egy smst, amiben leírta neki, hogy milyen jól néz ki a film előzetese.
 • Melina a nevét Melina Vostakoff orosz ügynökről kapta, aki később szabadúszó lett és Iron Maiden néven ismert.
 • A filmben Alexei Shostakov (Vörös Őrző) Natasha Romanoff (Fekete Özvegy) atyafigurája. Az eredeti képregényekben Alexei és Natasha férj és feleség voltak.
 • A film Yelena Belova, Alexei Shostakov, Melina Vostokoff, Rick Mason és Taskmaster MCU debütálását mutatja be.
 • 2021. február 2-án Jac Schaeffer, aki a WandaVision főírója és alkotójaként tevékenykedik, azt állította, hogy a Marvel első sorozata helyett nagyobb kihívást jelentett a Fekete Özvegy film megírása.
 • Ez az első női vezetésű egyéni film, amely megnyitotta a 4. fázist a MCU-ben .

Milyen érdekességet tudtok még nekünk írni a Fekete özvegy című Marvel alkotással kapcsolatban? 

2021. június 19-én egy sajtótájékoztatón Kevin Feige elmondta:

Az MCU múltjának, jelenének és jövőjének feltárása minden bizonnyal tervben van. A Fekete Özvegy nem az egyetlen előzmény, amelyet az MCU a közönség számára tartogathat.

Az Empire-nek adott interjúban Cate Shortland rendező megerősítette, hogy a Fekete Özvegy „átadja a stafétabotot” a Florence Pugh által alakított Yelena Belovának. Úgy tűnik, ez azt jelzi, hogy Yelena lesz az MCU fekete özvegye.

Kevin Feige rájött, hogy a közönség egy eredettörténetet vár majd, így természetesen az ellenkező irányba ment. Viszont arra nem gondoltak, hogy ennyire nagyszerű lesz Florence Pugh. Abban biztosak voltak, hogy remek lesz, de nem tudták, hogy ennyire lenyűgöz majd mindenkit. Scarlett kegyesen azt mondta: ‘Ó, átadom neki a stafétabotot’.

Tehát úgy tűnik, hogy egy újabb női történet van kialakulóban. Nektek mi a véleményetek ezzel kapcsolatban?

Érkezik a Bridgerton spin-off? Minden, amit tudni lehet róla

Hozzászólások