Minden, amit tudni lehet a The 100 utolsó évadáról

Kass Morgan regényéből indult útnak 2014-ben a Jason Rothenberg által rendezett The 100, magyarul A visszatérők című sorozat. Azóta a poszt-apokaliptikus alkotás hat évadot élt meg és a hetedik, egyben utolsó évada május 20-án veszi kezdetét. Az érdekessége az egésznek, hogy ezekkel a részekkel összesen 100 epizódból fog állni.

Az előző, azaz a hatodik évadról a finálé után írtunk nektek és rengeteg kérdés merült fel már akkor. Minden rajongó tűkön ülve várta az első előzeteseket, képeket és az esetleges spoilereket. Aztán elérkeztünk a 2020-as évhez, amikor is kiderült, hogy május 20-án érkezik a sorozat befejező szezonja és folyamatosan kaptuk ezután a fotókat, trailereket és természetesen a részekről az információkat.

Azt már a hatodik évadról írt véleményünkben is leírtuk, hogy a záró szezonnak összesen 16 része lesz és az is kiderült, hogy a rendező elmondása szerint rengeteg kérdést meg fog válaszolni, aminek mi rajongók nagyon örülünk, hisz sok-sok kérdés maradt fent az évadok során. Például hogy Octavia (Marie Avgeropoulos) valóban halott? Bár erre a válasz hamar megérkezett: nem, biztosan nem halt meg, láthatjuk is az előzetesben.

Az anomáliával kapcsolatban is akadtak kérdések és erre is érkezett egy válasz Jasontól, mégpedig, hogy nagy szerepe lesz az utolsó évadban ennek a jelenségnek, de nem lesz időugrás a sorozat utolsó évadában. Emellett a gyász és az elfogadás is nagy szerepet fog játszani ebben az évadban, továbbá a felnőtt Hope (Shelby Flannery) is főszereplőként tér majd vissza, így valószínű, hogy ő is a főszálat erősíti majd.

Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy a szereplők élete milyen véget fog érni? Sokan a boldog befejezésre várnak, de ez egy poszt-apokaliptikus sorozatban hogyan jöhetne létre? Erre Jasonnak annyi volt a válasza, hogy az utolsó szezon egy “boldog végzet”. Vajon hihetünk neki?

A napokban több résznek is kiderültek a címei: a premier a From The Ashes címet viseli, és ezt követi a The Garden, False Gods, Hesperidesek*, Welcome to Bardo, Nakara, The Queen’s Gambit, Anaconda és a The Flock. Az Anaconda egy spin-off sorozat bevezetésére fog szolgálni, de egyelőre ennél többet senki sem tud.

Továbbá elárulták azt is, hogy ebben az évadban lesz három új és egyben visszatérő karakter. Az egyik Jason Diaz lesz, akit például A szolgálólány meséje című sorozatból ismerhetnek sokan. A fiatal színész egy Levitt nevű embert fog alakítani, egy briliáns elmét, aki mindig a szabályok szerint élt, de az élet egy váratlan fordulattal lepi meg és rájön, hogy egy lázadó is lakozik benne. A másik Chad Rook, akit a Szirén című sorozatban láthattunk, emellett kisebb szerepei mindig voltak például az Odaátban vagy a Flashben és még rengeteg más sorozatban. A harmadik pedig egy női karakter lesz, Alaina Huffman, aki egy Niki nevű Eligius elítéltet alakít majd, bankrabló és gyilkos volt, aki kiszámíthatatlan és heves

Befejezésként pedig Marie szavaival élnénk:

A következő szezon teljesen más lesz, mint a többi. A közönség nem fogja elhinni, hogy mi történik. Új karakterek, új bolygó, új fordulatok lesznek.

Ti várjátok már a sorozat befejező évadát? Mit gondoltok, milyen lesz? Hogyan fog végződni? Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk az egész hetedik évadra és természetesen a spin-offról sem szabad megfeledkeznünk.

*A görög mitológiában a hesperidek esti nimfák és naplementék aranyfényei voltak, más néven „Az est lányai” és a „Nyugati nimfák”.

Hozzászólások