Minden, amit tudni lehet A boszorkányok elveszett könyve második évadáról

Deborah Harkness regényéből, 2018. szeptemberében az HBO sorozatot indított, amelynek első évada már bemutatásra került, de a rajongók nagy lelkesedéssel várják a második szezont. Az utolsó részek tartogattak elég izgalmat ahhoz, hogy megtudjuk, vajon mikor láthatjuk újra Diana történetét? 

Korábban már írtunk arról, hogy 2019-ben várható az új évad, ami végül elmaradt. Ennek oka az lehetett, hogy a forgatások elcsúsztak a Diana-t alakító Teresa Palmer terhessége miatt. Így érthető, hogy az alkotók számítottak a színésznőre a sorozat további részeiben is, így a második szezon premierjét eltolták.

A történet Diana Bishopról szól, aki az oxfordi egyetemre visszatérve előadást tart a 17. századi alkímiáról, majd egy elveszettnek hitt könyv kerül a kezébe. Ez azonban nem várt eseményeket indít be, hiszen több lény kutatja a könyvet. Diana megtudja, hogy egy ősi boszorkánycsalád leszármazottja, amivel először küzd, de rájön, hogy ereje hatalmasabb, mint ahogy ő gondolta. Matthew (Matthew Goode), a több ezer éves vámpír is megakarja szerezni az Ashmole könyvet és próbálja kideríteni vajon Diana, hogyan idézte meg azt. Ám tudatja a lánnyal, hogy nem csak ő szeretné megkaparintani a kéziratot, vámpírok, démonok, boszorkányok is érdeklődnek utána. Diana nehezen hisz Matthew-nak, ám végül a vámpír felajánlja segítségét a lánynak, majd egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
A részek alatt a lány rájön arra, hogy a szülei megigéztették, hogy azzal elnyomják erejét, illetve azt is megtudja, hogy édesapja többször utazott a múltba.
Egy feldühödött olasz vámpírlány megtámadja Diana-t és Matthew-t, a vámpírt a boszorkány menti meg azzal, hogy engedi, hogy igyon a véréből. A tanács viszont holtan akarja látni őket és Diana házához tartanak, ahol boszorkány nagynénikéi és Matthew társai próbálják védeni őket, míg ők úgy döntenek, visszautaznak a múltba.

Vajon mivel folytatódik a második? Mi lesz Diana és Matthew sorsa?

A 2019 őszére beharangozott premier végül elmaradt, a főszereplő Teresa Palmer bejelentette, hogy babát vár, és 2019 áprilisában életet adott kislányának. Emiatt a forgatást eltolták, Teresa pedig néhány hónap múlva ismét Diana bőrébe bújt. 2020. januárjában Farron Blackburn rendező bejelentette a forgatás befejezését.

A második évadban Diana és Matthew visszatérnek a múltba, hogy megkeressék az Élet könyvét. Ebben segítségükre lesz egy hatalmas erővel bíró boszorkány. Mialatt ők a Elizabethan-ban vannak, Knox (Owen Teale), Satu (Malin Buska) és Domenico (Gregg Chillin) ki akarják deríteni hova tűnt Diana és a vámpír. A lány nagynénjei, Sarah (Alex Kingston) és Emily (Valerie Pettiford), hogy biztonságban legyenek Matthew anyjánál, Ysabeau De Clermont (Lindsay Duncan) birtokán kapnak menedéket.  Oxfordban Marcus (Edward Bluemel) és Miriam (Aiysha Hart) próbálják megvédeni Sophie-t (Aisling Luftus), aki egy démonbabával várandós.

https://www.instagram.com/p/B2CBVith2Q4/?utm_source=ig_web_copy_link

Csatlakozik az új szezonhoz, az Outlander sztárja Steven Cree, a Doctor Who-ból ismerős Sheila Hancock-ot, a The Next szereplője, James Purefoy-t  és Paul Rhys is. A Victoria sorozatban szereplő Tom Hughes pedig egy költőt fog alakítani, aki Elizabethan-ban él.

Várhatóan harmadik évadra is számíthatnak a rajongók, majd a jövőben, a színészek egyenlőre otthon töltik az időt a koronavírus miatt, így valószínűleg ez is csúszni fog.

Hozzászólások