Sorozatok

Minden, amit a Titánok 4. évadjáról tudni lehet

Idén érkezik  a Titánok című sorozat negyedik évada, ami egyébként Marv Wolfman és George Pérez nagysikerű és népszerű “The New Teen Titans” című képregényén alapul. 

A Titánok (eredeti címén: Titans) szuperhősös sorozat 2018-ban indult útnak, de már 2014-től tervezték a műsor létrehozatalát. Leginkább az 1980-as évek Teen Titans képregényeiből nyertek ihletet, a dráma, maga a titánok története, sokszínűsége miatt. Egyébként korábban a Cartoon Networkon is láthattuk őket, hiszen mese formájában is megvalósították őket. A sorozatban több műfajba is belekóstolhatunk, úgy mint az akció, a horror, a dráma, de természetesen a főbb hangsúly a szuperhősök olykor sötétebb életén van.

Az évadok

Az első évad már darkosabb világgal indul. Megismerhetjük Dick Graysont (Éjszárny, a.k.a Robin), mint főszereplőt, akinek Brenton Thwaites a megformálója és remekül csinálja. Az ő feladata, hogy megmentsen egy különleges erővel rendelkező lányt,  Ravent, akit pedig a fiatal Teagan Croft nevű színésznő alakít. Kicsit belekeveredünk egy horrorisztikusabb témába ezáltal, ugyanis Raven ereje a gonoszságból ered.

Ebben a szezonban bukkan fel egy spin-off is, a Doom Patrol. Az is egy egész jó kis szuperhősös sorozat, de inkább a komikusabb, őrültebb verzió.

Az első évad tele van bemutatkozó részekkel, amiben megismerhetjük a főbb szereplőket. akik a Titánokat alkotják. Így találkozhatunk Kory Anderssel (szuperhős nevén Csillagfény), akit Anna Diop alakít. Sólyom és Galamb is feltűnik, színészeik Alan Ritchson és Minka Kelly. Továbbá Conor Leslie, mint Donna Troy, azaz Wonder Girl/Csodalány, valamint Jason Todd, mint Robin utódja. Jasont Curran Walters színész formálja meg.

A második évadban még két fontosabb szereplőt kapunk. Joshua Orpin testesíti meg Conner Kent-et, azaz Superboyt, valamint Ryan Potter formálja meg Gar Logant, azaz Beast Boyt. Végül Bruce Waynet is behozzák, mint mellékszereplő, akit Iain Glen alakít. Ez a szezon sem lesz tele boldogsággal, a sötétség itt is jelen van és talán emiatt találták a kritikusok is szuper folytatásnak. Bár kezdetben nehezen indult be, de 4-5. rész után minden egyes epizód csak jobb és jobb lett. Dick ezekben a részekben abban mesterkedik, hogy újra összerak egy Titánok csapatot, ha már a régi széthullott. Mindemellett megjelenik Kory testvére is, Starfire, akiben ismét egy csodás karaktert ismerhetünk meg, remek színészi alakítással.

A harmadik évadban pedig egy barát válik ellenséggé, valamint visszatérnek a Titánok Gothem városába, hogy egy gyilkosság, valamint egy eltűnt személy után nyomozzanak. Természetesen folytatódik az a nyomott, sötét hangulat, amit már megszokhattunk a sorozatban. Viszont új karakterek ebben a szezonban nem nagyon lépnek színre.

A kritikusok eddig igazán újszerűnek és majdhogynem kiválónak ítélték a sorozatot. Vajon milyen lesz a következő évad?

Titánok 4. évad

Úgy tűnik, hogy a kritikusok véleményét csak megerősíteni fogja. Az előzetes ijesztő, ami arra utal, hogy ez lehet az eddigi legsötétebb szezon. A rövid kis ízelítőben sok mindent látunk és hallunk. Visszatérünk kicsit a kezdetekhez, ugyanis Ravenre fog összpontosítani, ha minden igaz, valamint az ő sötét varázslatára.

Miután megmentették Gothamet, a Titánok nekivágtak, hogy visszatérjenek San Franciscóba. Azonban a metropolisi megállást követően egy természetfeletti szekta célkeresztjében találják magukat és olyan erőkkel néznek szembe, mint amilyenekkel korábban soha.

A Titánok rajongói felismerik majd az előzetesből az „Azarath, Metrion, Zinthos” varázsszavakat. Rachel Roth (Raven) időnként mondja őket, amikor a képességeit használja. A 4. évad sneak peek fotói között szerepelt Brother Blood és Mother Mayhem is. Ezúttal valószínűleg ők ketten vezetik a támadást a Titánok ellen.

Vajon kinek a keze nyúlik ki a vértócsából az előzetesben?

Valószínűleg Brother Blood egy ősi és gonosz szertartást végzett és azt láthatjuk életre kelni. Azonban a Vér Egyháza többre is vágyhat, mint a vezetőjük feltámasztására. Lehetséges, hogy Rachelt keresik, hogy erejét felhasználva ismét elhozzák Trigon a világra, hogy meghódítsa a Földet. Trigon egyébként Rachel démoni apja, akit az első évad óta nem láttunk. Ez lehet az a pillanat, amikor a Vér Egyháza megtalálja a módját annak, hogy visszahozza Trigont.

A karakterek

A Titans főszereplője nagyjából ugyanaz marad, de ebben az évadban még néhányan beékelődnek a bandába. Mindeközben ellenségeik és szövetségeseik megváltoznak. Brenton Thwaites továbbra is Dick Graysont alakítja. Anna Diop megismétli Kory Anders szerepét. Joshua Orpin újra felveszi Conner Kent karakterét, Teagan Croft pedig ismét Rachel Roth bőrébe bújik. A harmadik évadban őt nem sokat láthattuk, de ebben a szezonban biztos, hogy többet fogunk vele találkozni. Minden bizonnyal a sötét varázslat, azaz Raven ereje lesz a sztori középpontja és ezáltal fontos szereplő lesz.

Ryan Potter megismétli Gar Logan szerepét, de most egy kis frissítést kap. A New York Comic Con fotóin Gar egy vadonatúj szuperhős ruciban látható. A képregényekben a vörös spandex az öltönyéhez illik és remélhetőleg Garnak már nem kell olyan gyakran keresnie valaki más ruháit, miközben átalakul.

Továbbá Franka Potente lesz látható Mayhemként, aki hatalmas mágikus botjával hadonászik majd. Mellette Joseph Morgan tűnik fel a gonosz, Brood Blood szerepében és narancssárga köpenyében, csontmaszkjában. Visszatérő szereplő lesz még Jay Lycurgo, mint Tim Drake, valamint Lisa Ambalavanar, mint Jinx. Izgalmas lesz látni, hogyan illeszkedik a sorozatba a Robinban reménykedő és huncut varázshasználó.

Felkészültetek ezekre a csodás szereplőkre és a negyedik évad berobbanására? A hosszabb előzetes a napokban jött ki és ezáltal bele is tekinthetünk abba a látványvilágba, amit ebben a szezonban fognak elénk tárni.

A Titánok 2022. november 3-án jön  a negyedik évaddal, és rögtön két epizódot adnak le, majd 2022. december 1-ig minden héten egy újabb rész jelenik meg az HBO Max-on. Ezután a sorozat pihen egyet és a fennmaradó epizódok premierje valamikor 2023-ban lesz. Ez egy kiváló szuperhősös sorozat mind a mai napig!

Hozzászólások