Filmek

Minden, amit a Spencer filmről tudni lehet

Manapság nagyon népszerűnek számít a brit királyi család, ezzel együtt az ő életük is. Sok alkotót megihletett akár Erzsébet királyné, vagy Diana. A királynőről készült már film, illetve egy részletes sorozat, amelynek még koránt sincs vége, s amely rengeteg díjat bezsebelt. A The Crown Erzsébet fiatalkorától kezdődően mutatja be a királynő magánéletét. Ugyanakkor a filmes világot, a “szívek királynője” is megihlette. A tragikus sorsú Diana hercegnőről hamarosan egy újabb filmet láthatnak a nézők.

A néhai walesi hercegné életének három sorsfordító napját szeretné bemutatni a film. A történet a királyi család Sandringham birtokán játszódik, ahol általában az ünnepeket töltik. Karácsony idején Diana rájön, hogy Károly herceggel kötött házassága megromlott, újra kell értékelnie az életét. Bár a film nem a hercegnő 1997 -ben bekövetkezett tragikus halálát ábrázolja, Diana házasságára összpontosít, továbbá két fia, Vilmos herceg és Harry herceg iránti szeretetét fogja bemutatni. A történet azt is megmutatja, hogyan birkózik meg azzal a kemény döntéssel, hogy végleg elhagyja a királyi családot.

Kristen Stewart  a hercegnő szerepében

Ki hitte volna, hogy a Twilight-Saga filmek főszereplője, végül a brit hercegnőt fogja alakítani? Nos, Kristen Stewart kapta meg Diana szerepét és az előzetesek alapján eléggé meggyőzően sikerült az átalakulása. Kristen elárulta egy interjúban, hogy az akcentus eléggé megnehezítette a felkészülését, de sokat dolgozott rajta, hogy hitelesen adhassa át Diana hangját a nézőknek. Ezen felül rengeteget kutakodott: olvasott, interjúkat nézett a hercegnéről, hogy ne csak eljátssza őt, hanem meg is ismerje Diana életét.

A film rendezője Pablo Larraín – aki a Jackie című drámát is készítette –, elmondta, hogy ő nagyon bízik Kristenben, illetve amellett, hogy titokzatosnak és törékenynek tartja, erős nő, akire neki szüksége volt. Benne látta meg, hogy képes lesz tökéletesen alakítani majd Diana karakterét.

Larraín a film karaktereire is megtalálta a megfelelő színészeket. Károly herceget, a Poldark sorozatban is látható Jack Farthing, a királynőt Stella Gonet, Fülöp herceget a Casino Royal című filmben szereplő, Richard Sammel alakítja.

A Spencer című filmet november 5-én mutatják be a mozikban. Mi már nagyon várjuk. 

 

 

Hozzászólások