Sorozatok

Minden, amit a SATC folytatásról tudunk

Hónapok óta kavarogtak a hírek, hogy a Sex And The City (itthon Szex és New York néven futott)  visszatér a képernyőnkre. Január 10-én a korábbi szereplők, Sarah Jessica Parker, Kristin Davis és Cynthia Nixon közzétettek az Instagram profiljukon egy előzetest a sorozat következő részéhez. A klasszikus, alap darab rajongói pedig boldogok lettek a bejelentés miatt és mindent meg akartak tudni a folytatásról. Mi pedig ezt össze is szedtük nektek.

Van néhány új történetünk, amelyet el kell mesélnünk. Izgatottak vagyunk. Nem nevezném újraindításnak, hanem inkább “újbóli látogatásnak” írnám le. Szeretném megnézni, hol vannak most a karakterek. Kíváncsi vagyok, a technológia és a közösségi média világához hogyan viszonyulnak majd – nyilatkozta SJP.

Minden, amit a Sex And The City folytatásáról tudunk

  • A Sex And The City címet Darren Star hozta létre Candace Bushnell 1997-es azonos nevű könyve alapján. Az eredeti sorozat 1998-ban került bemutatásra az HBO-n, és egésze 2004-ig futott, összesen hat évadot élt meg.
  • A műsorból két film készült: 2008-ban a Sex And The City, 2010-ben pedig a Sex And The City 2. Valamint Anna Sophia Robb főszereplésével forgattak egy előzménysorozat, a The Carrie Diaries ami szintén a CW-n mutatkozott be 2013-ban.
  • Ez a folytatás az “And Just Like That…” címmel fog debütálni az HBO Max-on.
  • Az újjáéledés továbbra is Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis) és Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) életét követi nyomon, miközben az 50-es éveikben járnak és a szereteté, a barátságé, a boldogságé lesz a főszerep. Valószínűleg némi divattal vegyítve.

Ezekkel a karakterekkel nőttem fel és alig várom, hogy lássam, hogyan alakul a történetük ebben az új fejezetben, az őszinteséggel, megrendítő képességgel, humorral és a szeretett várossal, amely mindig is meghatározta őket – mondta az HBO Max eredeti tartalmi vezetője Sarah Aubrey, aki sajtóközleményben nyilatkozott. 

  • Teljesen új fejezetről lesz szó a történetben és összesen tíz részes, valamint 30 perces lesz, ahogyan az eredeti is volt.
  • Az előadást a Sex And The City világ „új fejezetének” nevezik, az író, Candice Bushnell könyve és Darren Starr tévésorozata alapján (aki legutóbb az Emily In Paris létrehozására fordította figyelmét).
  • Már Instagram oldala is van a folytatásnak, amit a három főszereplő erősített meg a saját profiljukon.
  • Michael Patrick King mellé csatlakoznak a színészek is vezető producerként.
  • Mr. Big, azaz Carrie nagy szerelméről még nem tudni semmit, hogy visszatér-e a showba vagy sem.
  • Kim Cattrall (Samatha Jones) nem csatlakozik a szereplőgárdához.

Sokan nem örülnek a sorozat visszatértének, hiszen a színészek már nem fiatalok és a még 1998-ban készített sztori új volt és megbotránkoztató, mostanra ez már megváltozott. Az 50-es évekbeli nők kapcsolata, szexuális élete és karrierje nem biztos, hogy meg fogja ragadni a nézőket.

Viszont mi nagyon kíváncsiak vagyunk így is a folytatásra, hiszen voltak olyan sorozatok, amik idősebb korosztályról szóltak és mégis szerették azokat. Ilyen volt például a 2018-ban megjelent Könyvklub vagy A bakancslista és ott van még a Vén rókák alkotás is.

Ha igazak a hírek, akkor 2021 tavaszán kezdődnek a forgatások és reméljük hamar láthatjuk magát a sorozatot is.

Hozzászólások