Filmek

Minden, amit a 2022-es Batmanről tudni lehet

Korábban már írtunk arról, hogy rengeteg vita keringett a közelgő Batman film körül. Sokan csodálkoztak, hogy újabb történetet kap és a színészekről sem voltak jó véleménnyel, viszont a film hamarosan bemutatásra kerül. Nézzük tehát, hogy mit tudunk eddig a 2022-es alkotásról.

Márciusban a Robert Pattinson által alakított Batman nagy vászonra kerül. Ez már a sokadik film lesz és szinte mindig új színésszel játszotta el valaki a Denevérembert. Azonban ez a Batman sokkal megosztottabb lett az internet körében. Ennek oka leginkább Robert, de a többi kiválasztott szereplőkért sem rajongtak, valamint feleslegesnek is tartottak egy újabb Sötét lovag történetet.

Szóval, ismét egy új Batman sztori

Mondhatná mindenki, ugyanis ez már a sokadik bőr, amit lehúznak a képregény antihősről. A 2022-es The Batmant Matt Reeves írta és rendezte, a cselekménye pedig a Bruce Wayne által alakított Denevérember második évében játszódik majd. Matt szeretné felülmúlni a kritikusok által ismert Sötét lovag trilógiáját. Egy majdnem teljesen új szemszögben szeretné bemutatni a karakter világát, sötétebb verzióban. A film idővonalának ezen a pontján Bruce még mindig fejleszti bűnüldözési képességeit, ami lehetővé teszi egy nagyon érdekes és nagyon különböző típusú show elkészítését. Tehát az író úgy gondolta kihagyja a karakter tragikus eredettörténetét, amelyet milliószor láttunk már, és inkább Batman képregényes hírnevébe kapaszkodik, mint a világ legnagyobb nyomozója.

Matt ezt a verziót detektívtörténet, akciófilm és a pszichológiai thriller keverékeként írja le. Hogy mely filmek inspiráltak arról pedig a következő derült ki: az 1970-es évekbeli Kínai negyed (1974), Klute (1971) és All the President’s Men (1976) című alkotásokat említi hatásként, található az imdb-n. Ezek mellett az “Ego” című Batman-képregényt idézi, amely nagyban hozzá tett, hogy milyen legyen az új Denevérember sztorija.

Szerettem volna megismerkedni a karakter gondolkodásmódjával, mindeközben pedig a magam pszichológiájára akartam koncentrálni. Az egyik ihletadó Darwyn Cooke képregénye az Ego volt. A történetben Bruce Wayne szembesül a saját árnyoldalával, azaz Batmannel és azzal, hogy milyen mértékben ismeri önmagát.

Tehát ez a film határozottan nem eredetmese.

Ki alakítja a karaktereket?

Elég hamar kitudódott, hogy ki fogja játszani Batmant, ami a színészt és az író, rendezőt is rendesen kiakasztotta. Miután Robert castingját 2019 májusában hivatalossá tették, a rajongók aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a brit színész nem lesz megfelelő a szerepre. Szomorú, hogy az Alkonyat egykori sztárja még mindig nem tudta magáról lerázni karakterének maradványait. Robert viszont elárulta, hogy ez őt annyira nem zavarja.

Sokkal szórakoztatóbb, ha esélytelenebb vagy. Nem számítanak rád – mondta a színész a Varietynek.

Robert gyerekkora óta nagy Batman-rajongó és a nyitóhétvégén a karakter minden korábbi iterációját látta a moziban, így nagyon boldog volt, amikor kiderült, hogy ő játszhatja el a Sötét lovagot. Hogy még szórakoztatóbb legyen a történet, Batman neve Bruce Thomas Wayne és Robert középső neve is Thomas. Továbbá a Batman-képregény készítői kijelentették, hogy Bruce Wayne keresztneve Robert Bruce-tól, a skót hazafitól származik. Elég érdekes egybeesés. Aztán Robert azt is elárulta, hogy a casting után emlékül egy szelfit készített denevérruhában.

Csak arra az esetre, ha nem sikerülne – jelentette ki a színész.

A Macskanő szerepében

Aztán jött a következő mély víz, amikor megosztották a nagyközönséggel, hogy a Macskanőt, Selina Kylet Zoë Kravitz alakítja majd. Azonban ez a fajta negatív megnyilvánulás a nézőktől nem igazán riasztotta el a készítőket, hogy más hírességeknek adják át a szerepeket. A két színész egyébként jóval a film előtt barátok voltak, Matt szerint emiatt már a forgatás kezdete óta remek volt a kémia és a természetes kapcsolat közöttük.

Zoë és Robert megkérdezték Michelle Pfeiffert és Christian Balet, hogy mit tanácsolnak a szerepükhöz, akik mindketten egy dolgot emeltek ki, mégpedig, hogy ügyeljenek arra, hogy jelmezben ki tudjanak menni a mosdóba. A film kedvéért David Higgins személyi edzővel dolgoztak hónapokkal a forgatás előtt és alatt. Zoënak volt még egy remek ötlete, hogy Catwomannek hosszú és félelmetes körmei legyenek körömlakk nélkül, így inkább karmokhoz hasonlítottak.

A mellékszereplőkről és az ellenségekről

Bruce Wayne hűséges komornyikja, Alfred Pennyworth a Gyűrűk Urából, valamint a Marvel Moziuniverzumból ismert Andy Serkis lesz. Eközben Jeffrey Wright alakítja majd James Gordont, Bruce Wayne fő szövetségesét a gothami rendőrségnél. Peter Sarsgaard a kerületi ügyész, Gil Colsont alakítja, Barry Keoghan pedig a gothami zsaruként jelenik meg. A készülő film tele van ikonikus DC gonosztevőkkel is. Colin Farrell alakítja Pingvint, azaz Oswald Cobblepot; Paul Dano a Riddler lesz, azaz Edward Nashton; John Turturro pedig a Gotham City bűnügyi főnöke, Carmine Falcone bőrébe bújik bele.

A Bat-suit és a Batmobil

A Robert által alakított Batman öltönyének a stílusa nagyon eltér a korábbi jelmezektől, és észrevehetően kevésbé terjedelmes és inkább kézzel készült. A köpeny és a maszk különálló darabnak tűnik a fő öltönytől, ami nagyobb rugalmasságot biztosíthat. Úgy, hogy a fentebb említett korábbi Batman karaktereket alakító színészek panaszkodtak, hogy nem tudtak mozogni a ruhában, reméljük ezt most kiküszöbölték.

Milyen lenne egy Batman-film Batmobile nélkül? Matt Reeves Twitter-fiókján keresztül bemutatta az új Batmobile-t pár képen. Ez a visszatérés a Sötét Lovag ikonikus utazásának klasszikus autós változatához, szemben a legutóbbi denevérfilmek tankjaival.

Végezetül..

Ez a Batman jelenleg a leghosszabb Sötét lovag alkotás, közel 3 óráig fog tartani és, hogy miről szól? A hivatalos szinopszisban a következőket írják:

A Batman egy pergős, akciódús thriller, amely a Denevérembert korai életévében mutatja be, amint a dühét és az igazságát próbálja egyensúlyba hozni, miközben egy Gothamet terrorizáló, nyugtalanító rejtélyt vizsgál. Robert Pattinson nyers, intenzív ábrázolásban mutatja be Batmant, mint egy kiábrándult, kétségbeesett éber embert, aki egyszer csak rájön, hogy az őt felemésztő harag semmivel sem teszi jobbá, mint a kegyetlen sorozatgyilkost, akire vadászik.

A rajongóknak még elárulunk egy jó hírt, miszerint megerősítették, hogy Robert Pattinson három évre szóló szerződést írt alá, ami azt jelenti, hogy ez lesz az új Batman-trilógia első filmje. 

Minden, amit a Bridgerton 2. évadáról tudni lehet

Hozzászólások