Könyvek

Military sci-fi érkezik a Trivium Egyesület gondozásában!

A Trivium Egyesület pár napja jelentette be, hogy egy igen különleges, military sci-fi műfajú regényt hoznak el nekünk, mely nem más, mint Eve Rigel könyve a Lien!

A történet főszereplője Narval Avery, aki az Egyesített Haderő őrnagya úgy dönt, otthagyja az egységét és csatlakozik a ganjuri ellenállókhoz. A Dhaor bolygón már több mint tizenöt éve dúl a háború, mely több más fajt is érint. Egy nap azonban egy különös lány keresi fel Narvalt, aki egy igen furcsa kéréssel fordul felé; azt akarja, hogy jutassák be őt a városba, majd mikor ott elvégezte a feladatát öljék meg. A férfi belemegy az egyezségbe, és együtt elindulnak Ganjur felé, ám az őrnagy ekkor még nem is sejti milyen lavinát indít el ezzel a tettével.

Vajon ki lehet ez a titokzatos lány? Mi a küldetésének a célja? Hogyan fogja mindez befolyásolni Narval életét? Vajon mennyire fontos egy katona életében a becsület és a bajtársiasság?

A kötet várhatóan 2022. november 15-én jelenik meg és elérhető lesz az eKönyv Magyarország, diBook, Bookline, Libri, Álomgyár, Book24, Apple, iBooks, Google Play, Kobo, Publishdrive-nál. A Trivium Webshopban pedig 20%-os karácsonyi kedvezménnyel is megrendelhető.

Eve Rigel – Lien 

Narval ​Avery, az Egyesített Haderő őrnagya, néhány társával együtt otthagyja az egységét, és csatlakozik a ganjuri ellenállókhoz. A háború már több mint tizenöt éve tart a Dhaor bolygón, és az embereken kívül a többi faj is érintett benne. Narval a társaival együtt rendszeres időközönként élelmet, vizet és gyógyszereket csempész át a császári fővárost körbekerítő blokádon, hogy segítsék a város katakombáiban nyomorúságos körülmények között tengődőket.
Egy nap Narvalt felkeresi egy ismeretlen lány, és nagyon különös megbízást ad neki. Egy héten belül át kell juttatnia őt a blokádon Ganjurba, amikor pedig elvégezte, amiért megy, meg kell ölnie. A lány kérése komoly fejtörést okoz Narvalnak, de végül elvállalja a feladatot. Amikor a társaival együtt elindulnak Ganjur felé, még nem tudják, hogy az életük teljes egészében megváltozik, és olyan lavinát indítanak el, ami elpusztíthatja a bolygó több milliárdnyi lakosságát.
Ki lehet az ismeretlen lány, és miféle titkokat rejteget?
Miért akar egy héten belül bejutni Ganjurba?
Miért akarja, hogy a végén Narval megölje őt?
A történet végigvezeti az olvasót Dhaor sajátos világán, miközben megmutatja neki, hogy egy katona életében mennyire fontos a becsület, a hűség és a bajtársiasság, de megismerheti az árulást, a gonoszságot és a szenvedést is, mire eljut a végjátékig.

A regény a military science fiction és az űropera legjobb hagyományait ötvözi, mégis újszerű és egyedi.

Hozzászólások