Könyvek

Takács T. László – Mi Pasik a ti szemetekben

Nagyon izgalmas kötet a Mi Pasik, a Ti szemetekben című kötet, mert bár a cím szerint a nőknek szól, ugyanakkor egy férfinak is érdekes lehet. Első randi? Hosszú párkapcsolat? Jó, esetleg rossz házasság? Itt egy kötet arról, mit gondolnak a nők a férfiakrók!

A kötetet Takács T. László szerkesztette, az antológiát pedig 23 nő írta. László egy felhívásnak köszönhetően beszélgetett el a lányokkal, nőkkel és asszonyokkal arról, hogy mi zavarja őket a férfiakban, milyen első randi tapasztalatuk van, mi az, amire vágynak, stb., akik pedig kíméletlenül őszintén meséltek kalandjaikról és élményeikről. Ezek olykor tanulságosak, viccesek sőt, néha még sokkolóak is. Így tehát nem csak azért lehet élvezni nőként a könyvet, mert meglepő újdonságokat találsz benne, hanem azért is, mert legalább egy történet veled is biztosan megtörtént.

Kezdve például azzal a sztorival, hogy az interneten találsz egy sármos, ultraszexi pasit, a találkozóra érve pedig a magas, szikár férfi helyett ott áll a 160 cm-es valaki, aki közel sem olyan megnyerő, mint amilyennek hiszed. Vagy a pasi, aki pólóban visz az étterembe és végig tök kellemetlenük érzed vele magad az étteremben. Ha pedig férfiként olvasod ezt a  könyvet, akkor lehet találkozol olyan dologgal, amit te is elkövettél, de ha még nem, akkor ne is gondolj rájuk, hogy megteszed.

Rövid, sokszor vicces és tanulságos sztorik, amik akár veled is megtörténhetnek.

A “fejezetek” rövidek, sokszor csak egy-két oldalasak, viszont annál tartalmasabbak. Rövid, humoros, ugyanakkor nagyon igényes írások, amik garantáltan nevetésre késztetnek. Mintha a Facebookon (vagy a Redditen) olvasgatnád a cikis, vicces sztorikat, amikben jelölgeted meg a barátnőidet, barátaidat. Mert hogy ezek mind életszerűek, megtörtént esetek, amiken olykor-olykor tényleg eltátod a szádat, hogy ezek most tényleg megtörténték?

Viszont, és ezt fontos kiemelni, nem csak olyan sztorik vannak benne, amik első randi alkalmával történnek, hanem leír olyan tanulságos dolgokat is, mint például a férfiak betegsége. Azt, hogy igenis hagyni kell, hadd szenvedjenek néha a férfiak, mi nők pedig ne fújjunk rájuk emiatt, hanem gondoskodjunk róluk és babusgassuk őket. Nagyon tanulságosak voltak az ilyen és ehhez hasonló fejezetek, mert bizony mindig tud más élménye és tapasztalata valami pluszt és újat adni nekünk, de ha ezeket nem is, azt biztosan, hogy elgondolkozzunk az olvasottakon.

A vicces és tanulságos írások mellett voltak itt sztorik egyéb tapasztalatokról, hogyan és miért működik jól egy házasság – vagy éppen rosszul. Párkapcsolat jó és rossz oldaláról, arról, hogy ne féljünk felbontani egy-egy hosszabb kapcsolatot. Nem volt mindegyik egetverően szórakoztató, egy-kettő (számomra) kissé unalmas fejtegetés volt, ugyanakkor ezt kárpótolta az, hogy nem egy megindító, érzelmes és jó történet volt.

Könnyed, olvasmányos írás az randikról, első randikról, párkapcsolatokról és házasságról.

A 18-as plusz karika, ahogyan egy korábbi cikkben is említettem, ne tévesszen meg senkit, nem egy szexkönyvről van szó. A szerző azért helyezte el a kötet borítójára – és fejezeteinek elejére -, mert úgy vélte, kell egy bizonyos életszakasz, amit meg kell hogy éljen az olvasó ahhoz, hogy minden fejezetet megértsen.

Remélem készülni fog egy ilyen könyv a másik oldalról, ahol a férfiak is leírják a maguk oldalát!

Köszönöm a lehetőséget, hogy elolvashattam!

Antonio Iturbe – Az ​auschwitzi könyvtáros

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?