Könyves dobozok

Kibontottuk a lightBubble-t!

A BubbleBook jóvoltából idén májusban kinyithattuk az első lightBubble csomagunkat! Az Összetörve témával rendelkező doboz ezúttal is tartalmazott egy ismertetőt a tartalommal kapcsolatban, amelynek köszönhetően számos érdekességgel gazdagodhattunk a benne szereplő termékekről.

A szép lila csomagolópapírt egy BubbleBook-os matrica fogta le, mint ahogy ezt megszokhattuk az előző két csomag folyamán, majd ezt kinyitva a lila és rózsaszín töltőanyagokat lelkesen arrébb kotorva megpillanthattuk a doboz designjához passzoló gyönyörű tárgyakat és az elmaradhatatlan édességeket.

Az első dolog amit kiszúrtam egy gravírozott bögre volt. A mintázata egy szív alakot formál, amiben az alábbi idézet került:

˝Minden, amid igazán van… az a most.˝

A kis füles pohár már az elején elnyerte a tetszésemet, ugyanis nagyjából ez a mennyiség az, amit egyszerre el tudok fogyasztani, illetve a designja is gyönyörűre lett elkészítve – mint kiderült a termékeket tartalmazó papírról – a meska.hu által. Az idézet pedig, ami szerepel rajta nem másból van, mint abból a regényből, amelyről a múlthéten több cikkünk is szólt, Jay Asher – Tizenhárom okom volt.

De nem csak turmix homokfújt gravírozott bögréjét ihlette meg Hannah története. Két kitűzőt is találtam a doboz aljában. Az egyiken egy arc látható (Na ki találja ki kié?), a másikon pedig egy kazetta, mely alatt a ˝Minden hatással van mindenre…˝ szöveg található. Nagyon ötletesek!

A szerkesztőink közül sokan teabolondok, és ez alól én sem vagyok kivétel, ezért örültem meg nagyon, mikor kiszúrtam a török almateát. A remek illattal rendelkező tea lehűtve, jégkockával tálalva remek hűsítő ital lehet új bögrénkből szürcsölgetve most, a nyár közeledtével! Szépen elkészített matricázásával pedig a polcon is remekül mutat a lakás dekorációs elemeként.

Szintén a frissítő italhoz kapcsolódóan került a lightBubble dobozba egy bögrealátét! A csomag nevéhez híven, a designja olyan, mintha össze lenne törve. Ami részben igaz is, ugyanis egy különleges technika folyamán kapta meg az összetört, gyönyörű virágos mintáját.

Az előző csomagokban mindig szerepelt valami fürdéssel kapcsolatos termék. Az elsőben egy fürdőbomba, míg az áprilisi dobozban egy kecsketejes szappan. Szerencsére ebből a csomagból sem maradtak ki a tisztálkodási szerek, így egy remek, eper illatú fürdőbomba kapott helyet, ami a lista szerint a meglepetéskönyvhöz köthető!

És hogy mi is volt ez a könyv? Egyből nem derült ki, ugyanis egy könyvszütyőbe volt elhelyezve a doboz alján. Talán ennek örültem a legjobban, hiszen elsősorban utazás közben van lehetőségem bújni a lapokat, így elő szokott fordulni, hogy egy-két regénynek a sarka ugyan megsínyli az olvasást. Ez a szuper mintával ellátott kis védőtasak méretének köszönhetően akár a vaskosabb példányú köteteket is megvédi, így már a mai reggelen bekerült a táskámba, az aktuális olvasmányomat óvva az utazástól.

Kipakolva a szütyőt egy meseszép könyvjelzőt találtam benne, a regény tetejére helyezve. Kinézete nagyszerűen passzol a doboz lilás-rózsaszínes stílusához, a grafikáját pedig a májusi lightBubble rajzpályázat győztese, Szegedi Szabina készítette.

És végül a könyv, ami az ehavi dobozban szerepelt nem volt más, mint a Könyvmolyképző kiadó egyik legújabb regénye, Kathleen Glasgow – Lány, darabokban. Kíváncsian várjuk, hogy a regényt elolvasva rájöjjünk a fürdőbomba és a főszereplő lány, Ellie kapcsolatára.

Az ismertető lap szerint viszont a tea és Glasgow regénye között is párhuzam van. A török almateát J. D. Salinger, Zabhegyező c. regénye ihlette. A BubbleBook csapata szerint a Lány, darabokban egy Zabhegyező iker. Míg egyik fiú sorsról, addig a másik lánysorsokról szól.

Itt egy kis ajánlás, a következő havi dobozról:
Bár 2018-at írunk, mi mégis egészen a 19. századig utazunk vissza a júniusi lightBubble csomagunkkal. A viktoriánus kor meghatározó motívumként lesz jelen a csomag különböző elemeinél. – Így aki oda-vissza van Diana Gabaldon – “Outlander” időutazó sorozatáért, és nem mellesleg imádja a viktoriánus korabeli történeteket, annak biztosan tetszeni fog a júniusi lightBubble csomagunk.
A csomagban helyet kapó regény egy igazán kalandos történet lesz, idõn és korszakon átívelõ izgalmas olvasmány. Nem mellesleg, a szerzőnek jelentős magyar rajongótábora van, és rendkívül boldogok vagyunk, hogy minden lightBubble vásárlónk DEDIKÁLT példánnyal gazdagodik. Emellett, a csomagban még helyet kap majd egy egyedi, könyves grafikájú póló, és a méretet természetesen mindenki a megrendelés során tudja majd kiválasztani.
Aki kedvet kapott a következő havi csomaghoz, most a “Welcome10″ kuponkódot felhasználva, minden vásárló 10% kedvezménnyel tudja megvásárolni a BubbleBook következő csomagját!

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?