Könyvek

Mexikói horror érkezik a Főnix Astra-nál!

A kiadó a Facebook-oldalán jelentette be, hogy várhatóan jövő év elején kiadják Silvia Moreno-Garcia második, Mexican Gothic című regényét is. 

Az írónő első regénye, a szintén mexikói ihletésű Jádeisten, árnyisten nemrég jelent meg magyarul, ugyancsak a Főnix Astránál. Nem sokkal utána azonban jött a hír, hogy nem állnak meg ennyinél, jövő tavasszal tervezik kiadni a stílusában kicsit eltérő Mexican Gothic című regényt is. A kötet, mely műfaját tekintve horror, és 2020-ban megnyerte a Goodreads Choice versenyét horrorkönyv kategóriában.

Bár ennél több hivatalos infó még nincsen a megjelenésről, annak nagyon örülnénk, ha megtartanák az eredeti borítót, ami a maga egyszerűségében elképesztően gyönyörűre sikerült.

A történetről

A történet szerint főszereplőnk Noemí levelet kap frissen házasodott unokatestvérétől, hogy a férje meg akarja őt mérgezni, a lánynak pedig mindenképp el kell mennie hozzájuk, hogy megmentse őt. Hamarosan el is utazik High Place-re, ahol a család él: a mexikói feleség, a gyerekek és a jóképű angol férj. A lány azonban nem szokott hozzá, hogy ő legyen a megmentő, ő általában az elbűvölő hölgy, akinek gyönyörű ruhái és vörös rúzsa sokkal inkább illene egy koktélpartira, mint egy ódon kúriába. Ám ezek mellett vasakarattal és elapadhatatlan kíváncsisággal is rendelkezik, ami talán a segítségére lehet ebben a helyzetben.

Azonban alighogy megérkezik a házba az máris, mintha fel akarná falni őt, és mélyen beférkőzik az álmaiba is. Egyetlen szövetségesének a legkisebb fiú tűnik, ám egy idő után a lány már azt sem tudja igazán, benne megbízhat-e. Egyre-másra derülnek ki a titkok a családról, amiket eddig el tudtak fedni hatalmas vagyonukkal, Noemí pedig egyre mélyebbre és mélyebbre ás, míg végül már az se biztos, hogy meg tudja úszni ezt a kalandot élve. Vagy, hogy valaha is maga mögött fogja tudni hagyni a házat.

A történet tehát nagyon ígéretesnek tűnik, mi pedig már nagyon izgatottan várjuk, hogy végre olvashassuk!

Ti mit gondoltok róla? Kíváncsiak lesztek a könyvre? Írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások