Könyvek

Metropolis Media újdonságok | 2022 első negyedév

2022-ben a Metropolis Media is érkezik pár könyvújdonsággal, ilyen például A ház az égszínkék tengernél szerzőjének legújabb regénye, A suttogó ajtón túl! Először azokat mutatjuk be, amelyek már megjelentek, majd kitérünk azokra is, amiket előrendelhettek a kiadó weboldalán!

Nemrég jelent meg Roman Kulikov és Jezsi Tumanovszkij közös regénye, A Minótaurosz Projekt, amely Sándor Gábor fordításában érkezik a magyar könyvesboltok polcaira. A S.T.A.L.K.E.R. sorozat már nagyon sok részt megélt, a mostaniban pedig a két bajtárs a Zónába tesz kalandos utazást, hogy megsemmisítsék a kártékony labort.

Jezsi Tumanovszkij, Roman Kulikov – S.T.A.L.K.E.R. – A Minótaurosz Projekt

Színész, a stalker és Szuvenír, az odaveszett osztag parancsnoka képtelenek elfogadni bajtársaik halálát. Nem tudnak belenyugodni abba, hogy a titokzatos N–23-as laboratóriumkomplexum, melyben a barátaik végzetéhez vezető kísérleteket folytatták, még mindig létezik, és szörnyű veszélyt jelent mind a Zóna, mind az azon kívüli világ lakóira. Kutatásaikat sokáig nem koronázza siker, mígnem egyszer csak tudomást szereznek a Minótaurosz Projektről. Ki kell deríteniük, tulajdonképpen mi is ez, és hogyan kapcsolódik a keresett laborhoz.

Kalandos és életveszélyes „kirándulás” veszi kezdetét a Zónába. A két bajtárs sebesülten, félholtan sem adja fel, kitartanak a végsőkig, hogy akár életük árán is elérjék a kitűzött célt: megsemmisíteni a kártékony labort.

Szintén megjelent már José Antonio Cotrina regénye, az Ariadna és az Árnyak földje. A kötet igazi dark fantasy, amelyet a kiadó csak erős idegzetűeknek ajánl. A leírása hátborzongató, a borítója igazán ütős, úgyhogy garantáltan be fogunk számolni a vele való tapasztalatainkról!

José Antonio Cotrina – Ariadna és az Árnyak földje

A ​neve Ariadna.

Négy évvel ezelőtt a rendőrök egy leégett házhoz érkeztek, tele halottakkal és megcsonkított holttestekkel. Ő volt az egyetlen túlélője a mészárlásnak. És az egyetlen dolog, amire emlékezett, az a neve.

Most a kamaszlányok átlagos életét éli. Örül fogadott családjának, és boldog a barátjával. Minden rendben van, minden úgy működik, ahogy kell. És mit számít, ha soha nem álmodik? Mit számít, hogy a bal szeme teljesen fekete, írisznek vagy pupillának nyoma sincs? Mindennapjai idillinek mondhatók.

Egészen addig, amíg a múlt vissza nem tér az életébe, hogy megkaparintsa őt.

Ari élete innentől fokozatos alászállás a pokol legmélyére, olyan utazás, amely a valóság másik, titkos világába vezet, az árnyékok és szörnyek kegyetlen birodalmába. A lánynak pedig szembe kell néznie a legrosszabbal: ő is ide tartozik, és minél előbb meg kell találnia elvesztett emlékeit, hogy ráleljen valódi identitására… De vajon van-e elég ereje, bátorsága szembenézni igazi önmagával, múltja legsötétebb titkaival? És mekkora árat kell fizetnie ezért?

Cotrina regénye hátborzongató dark fantasy, mesterien megalkotott horror, ami jégtőrt döf az olvasó zsigereibe, olyannyira, hogy amikor azt gondolnánk, hogy a történet végére értünk, rá kell döbbennünk: nem mi végeztünk a könyvvel, hanem a könyv végzett velünk…

Felnőtt olvasmány, erős idegzetűeknek.

T. J. Klune első magyarul megjelent regénye, a Ház az égszínkék tengernél hatalmas népszerűségnek örvend még mind a mai napig, így nem csoda, hogy a kiadó hamarosan már piacra is dobja a szerző egy újabb kötetét! A könyv Szente Mihály fordításával érkezik, amelynek a címe A suttogó ajtón túl. A történetben szó lesz halálról, gyászról és annak feldolgozásáról, továbbá az előzőhöz hasonlóan LMBTQ vonal is megjelenik benne.

T. J. Klune – A suttogó ajtón túl

Wallace ​Price éppen a saját temetésén vesz részt, nagyon furcsán érzi magát, és amikor találkozik a kaszással, gyanítani kezdi, hogy valóban meghalt. De ahelyett, hogy egyenesen a túlvilágra vezetnék, egy különös teaházban találja magát, a hegyek között. A tulajdonosa egy Hugo nevű férfi, aki teával és süteménnyel várja az élőket, valamint révészként szolgálja a lelkeket, hogy megkönnyítse számukra az átkelést.

A sikeres és céltudatos ügyvéd azonban nem akarja feladni addigi életét, mindenáron vissza akar térni megszokott világába, csakhogy nem hagyhatja el a teaházat. Szerencsére annak furcsa és titokzatos lakói támogatást nyújtanak neki, hogy elfogadja a helyzetét, és felfedezzen olyan dolgokat, amik addig ismeretlenek voltak a számára. Aztán, amikor eljön a teázóba a menedzser, és egy hetet ad neki a túlvilágra való átkelés előtt, Wallace megpróbálja bepótolni mindazt, ami kimaradt az életéből.

A Ház az égszínkék tengernél című könyv szerzőjének új regénye magával ragadó történet életről és halálról, gyászról és reményről. Hol szívszorító, hol szívmelengető kortárs fantasy, aminek két főszereplője egy szellem és egy révész, és azt is megtudjuk belőle, hogy a kaszások élete sem könnyű…

Mézner Mariann által fordítva érkezik majd márciusban Jacqueline Harpman regénye, az Én, aki férfit nem ismertem. Ez a disztópikus kötet igazi feminista műnek tűnik, amelyet alig várjuk, hogy elolvashassuk!

Jacqueline Harpman – Én, aki férfit nem ismertem

Negyven nő él egy rácsokkal elzárt pincében, szenvtelen, némaságba burkolózó őrök felügyelete alatt. Idekerülésük előtt mindnyájan átlagos asszonyként tevékenykedtek a családjukban, kivéve egy fiatal lányt, akinek semmilyen emléke nincs másfajta világról, minden tudása a többiek elmesélt történeteiből áll össze.

Egy napon megszólal a sziréna, az őrök elmenekülnek, a rácsok pedig egy véletlennek köszönhetően kinyílnak. Rejtélyes módon kiszabadulva börtönükből, útra kelnek, hogy felfedezzék az ismeretlen földet, más embereket találjanak, és legfőképp magyarázatot arra, hol vannak, kik és miért hozták őket ide.

Kafkai hangulatú regény, ami egyszerre rémálomszerű és derűs, szenvtelen és elsöprő.

Nikolasz Dimitrov regénye Egri Zsuzsa fordításában érkezik a magyar olvasóközönség elé hamarosan. A Valóságok dílere egy izgalmas virtuális valóságról szóló sci-fi, amelyben az eliteknek lehetőségük van arra, hogy a digitális világban kielégítsék leggonoszabb és legbűnösebb fantáziájukat.

Nikolasz Dimitrov – Valóságok dílere

A ​közeli jövő Szingapúrja a világ legkorszerűbb technológiái, a pénzmosás és a szórakozás fellegvárává vált. A fogyasztás eddig soha nem látott mértéket öltött, az erkölcs kiment a divatból, a vallások pedig annyit érnek, mint a gyorséttermek ételei. Az emberiséget bemocskolta az egyre szélsőségesebb kicsapongás. Az elit pedig új, különleges szórakozást talált magának – egy Személyes Valóság nevű digitális drogot. Ez képes kielégíteni a leggonoszabb és legbűnösebb fantáziákat, és segíthet elérni a tudat számára a „halhatatlanságot”.

Zoltán Varga ipari kém azt a feladatot kapja, hogy épüljön be a befolyásos médiavállalat berkeibe, amely a digitális drog tömeges terjesztésére készül. Az új vallás háborítatlan élvezetet és örök életet ígér a szintetikus, személyre szabott valóságban. A férfinak ki kell derítenie az ominózus projekt lényegét, de közben beszippantja az ördögi játék: a milliókat érintő pornográf kísérlettől a világ fontosabb vallásainak megbuktatásáig. Az események alakulása azonban rövid idő alatt a feje tetejére fordít minden tervet, és Zoltán, aki ekkor már a Valóságok Tervezője, felfedezi a megdöbbentő igazságot…

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?