Sorozatok

Megnéztük a Sex/Life második évadát

2021-ben debütált a Netflixen a Sex/Life első évada, amely megosztó volt a nézők között. Az alkotók mindenképpen folytatni akarták Billie és az ő szerelmi háromszögének történetét, így a csatorna márciusban megosztotta velünk a második szezont is.

A Vágy/Valóság első évadáról mi is beszámoltunk, ahol megismerhetjük Billie-t és szép, idilli családját. A nőnek azonban hiányzik valami az életéből, s titkon fantáziálgatni kezd exéről, Bradről, aki egy váratlan pillanatban újra felbukkan. Billie küzd az érzéseivel és nem tudja mit válasszon: kilépjen a házasságából vagy maradjon és ezzel együtt boldogtalan marad férje mellett?

Az idilli családi élet elbukni látszik

A Sex/Life ott folytatódik, ahol abba maradt. Billie (Sarah Shahi) faképnél hagyja férjét, hogy Brad társaságában mulassa tovább az időt. A férfi azonban nem vevő erre a dologra, mert időközben barátnője lett, aki ráadásul terhes is. A nő hazakullog, de férje már nem tudja tovább tűrni haszontalan feleségét, így különválnak útjaik. Nem kell félteni Coopert sem, ő a főnökével tölti az időt, ám ez a viszony is botrányba torkollik, Cooper (Mike Vogel) pedig elindul lefelé a lejtőn. Billie is próbál sodródni, beilleszkedni a kétlaki életbe, hiszen férjével felosztották a gyerekek felügyeletét, így időközönként váltják egymást. Időközben megismerkedik az étterem-tulajdonossal Majiddal, akivel hamar megtalálja a közös hangot és hosszú távra tud tervezni. Brad azonban újra és újra felbukkan.

Ekkora katyvaszt ritkán látni

Szeretnénk úgy írni erről az évadról, mint az előzőről esetleg, amely még nagyjából nézhető is volt, de sajnos nem így van. A Vágyak/Valóság második szezonjában olykor nagyon kellett figyelni, mikor melyik időben játszódnak a jelenetek, mert úgy ugráltak a múltbéli és jelenbéli dolgok között, mintha baromi természetes lenne. Ez viszont inkább volt zavaró, mint jó húzás, mert amúgy nem sokat tett hozzá a dolgokhoz. Mert bár rájöhetett a néző, hogy az exekkel való szex szereplőink számára korábban is jónak tűnt, nem volt meglepő, hogy amikor meglátják a másikat, újra egymásnak esnek. Így volt ez Billie és legjobb barátnője Sasha esetében is. Persze szegény ábrándozó Billie útját kiadta Brad, azért hiába az új kapcsolat mindegyikük életében, még mindig forr köztük a levegő.

Billie élete hiába alakul, a suliban való tanítás még jó húzás is, de egyébként azt  se tudja mit akar. Se ő se barátnője, aki könyvet ír, ráadásul olyan gyerekes, hogy néhol már irritált, amit ketten műveltek. Nem elég a szingli anyuka New Yorkban jelenetei, Cooper teljesen lecsúszik a válástól, botrány-botrány hátán, aztán egyik nő ágyából a másikba vándorol, nem bírja magát kontrollálni. A kemény hat epizód összecsapott volt, a végén már olyan gyorsan alakulnak szereplőink élete, hogy el kell gondolkodnunk, hogy mikor történhetett az, hogy valahol eljegyzés, valahol terhesség lett.

Erősen felnőtt tartalom mellett a színészi játék eltörpül

A sorozat nevéből is kivehető, hogy a szex alapja az egésznek. Olyannyira, hogy az epizódok nagy százalékát uralja is, ami számomra elvesz a történetből. Értem én, hogy erre kell építkezni, de szinte csak ebből állnak a jelenetek. Villantásokról már ne is beszéljünk, mert folyamatos, Brad (Adam Demos) ismét megmutatja férfiasságát, de szereplőink liftben, vidámparkban, vécében és bárhol máshol képesek az együttlétekre. Maga a sztori pedig csak éppen, hogy megjelenik.

A karakterek egyáltalán nem váltanak ki belőlem semmit. Billie és Brad csak egymást akarják, de mégis mást választanak kezdetben, pedig egyszerű lett volna a képlet, felesleges körök nélkül. Cooper átesik a ló túloldalára, teljesen önpusztító lesz, pedig nekem még ő volt az, aki szimpi volt, mint szerető férj, családapa. Azonban már az utolsó epizódokban túlment egy szinten az ő karaktere is. Sasha (Margaret Odette) sem tudta, hogy jó dolgában mit csináljon: befutott a könyve, majd, hogy tapasztalatot gyűjtsön az új regényéhez, esténként újabb pasikkal próbálta ki a szexet.

Az egész olyan kínos

Ha a történet miértjét néznénk, még akár lehetne is mondanivalója a világ felé, hiszen számtalan nő kerül hasonló helyzetbe. Nem működik a házassága, nehéz a kilépés, illetve, hogy a férje után miként kezd újra egy nő? Ez az egész elmaradt. Helyette kapunk egy átlagos forgatókönyvet, kevés kommunikációt, kínosabbnál -kínosabb jeleneteket.
Ha még jobban boncolgatni akarnánk, a gyerekek a családban lévő helyzete is hagy némi kivetnivalót, mert a két kicsi csak sodródik a szülők által létrehozott helyzetben. Nem igazán foglalkoznak azzal, hogy nekik mi a jó, egy dajka mindig ott van velük az a lényeg, Cooper sokszor azt se tudja mit csinál, Billie meg csak akkor látogat haza, amikorra be van osztva.
A színészek játéka szóra sem érdemes. Semmi maradandót nem nyújtanak, átlagos és inkább kínos.

Úgy gondoltam, az első évad után adok esélyt a soron következőnek, de aki kihagyja nem veszít vele semmit. A happy end után valószínűleg nem számíthatunk majd harmadik szezonra.

Hozzászólások