Filmek

Megnéztük a Purple Hearts című filmet

Nagyot robbant Sofia Carson legújabb Netflix filmje a Purple Hearts, amelyben egy érdekházasságot kötött fiatalok történetét követhetjük nyomon. A romantikus dráma  a nézők körében nagyon sikeres lett! 

A Netflix gyártásában készült romantikus drámát július 29-én mutatták be. A Bíbor szívek rendezői székébe az az Elizabeth Allen Rosenbaum ült, aki a Famous in Love vagy a 90210 sorozatokban is közreműködött. Az forgatókönyvet Kyle Jarrow és közösen írták. A Tess Wakefield regénye alapján készült film vegyes fogadtatást kapott, de a Netflix megtekintések alapján úgy tűnik, hogy nagy népszerűségnek örvend és egészen a dobogóra tornázta fel magát Cassie és Luke története.

Érdekházasság bonyodalmakkal

A romantikus drámában Luke épp Irakba készül a haditengerészettel, amikor egy bárban megismerkedik a pultos lánnyal, Cassie-vel. A lány tehetséges énekes, emellett cukorbeteg, de a gyógyszereket kevés jövedelme miatt nem tudja fizetni. Megkéri az egyik barátját, hogy vegye el, ezzel segítve, hogy a biztosítását fedezi a haditengerészet. Frankie azonban elutasítja, ellenben Luke – akinek szintén problémái vannak a múltja miatt – rábeszéli a lányt, hogy mindketten jól járnak azzal, ha érdekházasságot kötnek, teljes titokban. A látszatot fenn kell tartani, ezért mindent elkövetnek. Cassie karrierje eközben felfelé ível, Luke azonban egy őrjárat során megsérül. A két fiatalnak a felépülés ideje alatt együtt kell élniük.

Igazi nyári, romantikus limonádé

Azt rögtön le kell szögeznünk, hogy senki ne számítson hatalmas katonai harcokat bemutató jelenetekre, mert nem mondhatnánk, hogy az iraki háborúra épül fel a film. A sztori kitöltését inkább Cassie és Luke koránt sem egyszerű kapcsolata adja. Az iraki pillanatok csekélyek, itt is inkább a kettejük ismerkedése, beszélgetése kerül előtérbe.
A történet amire épül az leginkább Cassie cukorbetegsége és Luke múltjával való küzdelme. Cassie mivel kevés pénzt keres, albérletet fizet, ezért nagyon nehezen tud hozzájutni az inzulinhoz, ami az egészségéhez szükséges. Fontos erről beszélni akár internetes cikkekben, előadásokon vagy épp mint ezesetben is, filmben. Cassie elkeseredettségében próbál megoldást találni problémájára, ez pedig egy elrendezett házasság lehet. Luke Morrow lesz a segítségére, aki korábban drogdílerekkel paktált és nagyobb összeggel tartozik, így kapóra jön neki is a Cassie-vel kötött frigy. Kettejük kapcsolata inkább ellenszenvvel indul, komoly szópárbajokkal, sztereotípiák megvitatásával, ezért egyikük sem akarja hosszúra nyújtani az esküjüket.

Lépjünk is tovább. S bár a Bíbor szívek eléggé kiszámíthatónak tűnik az első fél óra után, mégis azért aki kedveli a romantikus filmeket, tovább nézi. Luke és Cassie igyekeznek eljátszani a szerelmes házasokat, miközben a lányt megihleti férje és dalokat kezd el írni, amely olyan sikeres lesz, hogy előbbre lendíti karrierjét. Az iraki szolgálat alatt azonban Luke megsérül. Cassie, mint feleség kell, hogy ápolja, ami egyáltalán nem tetszik a lánynak. Nem elég, hogy Luke apja is figyeli őket, még a díler is rájuk száll, így több szálon kell megvívniuk a csatáikat.

Egyszerű, kiszámítható szerelmi történet

Cassie bőrébe az a Sofia Carson bújik, akit még a Disney csatornáról ismerhettünk meg, továbbá játszott a kaszát kapott Pretty Little Liars spin-offjában is. Igyekszik hozni a harcok ellen dacoló lányt, akinek nagy szája és határozott jelleme van. Ami hozzáad a történethez, hogy Sofia Carson hangja lenyűgöző, a dalokat hallgatni pedig igazi felüdülés. Az is szimpatikus lehet, hogy a két fiatal akármennyire is ellenséges egymással, mégis Cassie-t Luke inspirálja a dalok megírásához. Luke-ot, a legutóbbi Hamupipőke filmben látható Nicholas Galitzine alakítja. Nem az a tipikus szépfiú, mégis jó volt nézni őt, mint katona, bár ebből alig láthattunk. Egy kicsit hiánynak érezhetjük ezeket a jeleneteket, több akció és több harc elfért volna az iraki életből. Ehelyett pár momentummal beérték, ezekben is inkább Cassie és Luke pillanatok voltak. Értjük, hogy a romantika volt az első, mégis lehetett volna erre a részre koncentrálni. Helyette Cassie karrierje vitte el a filmet, hiszen a lány, Luke távollétében építette saját zenei világát, egyre több helyre hívták és nem sokkal később meg is érkezett a várva várt siker. Ezt kicsit keresztülhúzta az, hogy Luke csúnyán megsérült. A kémia a két fiatal között a romantikus filmeket kedvelőknek tetszhet, ám aki kritikusabb az ilyen limonádékkal szemben, már nem biztos, hogy megelégszik vele. Megható jelenetekre azért számítani lehet.
A Purple Hearts egyszerű fogatókönyvvel rendelkezik, ám amire rávilágít, hogy nem minden szerelem kezdődik rózsaszín felhővel. Alakulhat úgy, ahogy a filmben is, de a fő mindig, hogy tényleg jóban és rosszban a másik mellett álljunk.

Kritikusok átlagosnak hívják, de a nézők imádják

A film a legtöbb oldalon alig kapott öt csillagot, máshol egekig magasztalják Sofia Carson és Nicholas Galitzine kémiáját. Egy szó, mint száz, a Purple Hearts mégis a legnézettebb műsor lett. A dalok több milliós megtekintésnél járnak és a TikTok is felkapta a Purple Hearts jeleneteit. Egy nyári esti kikapcsolódásnak bátran ajánljuk, aki szereti a romantikát egy kis katonai élettel megfűszerezve.

 

Hozzászólások