Könyvek

Megjelent Tóth Gábor Ákos legújabb regénye!

Megjelent az Édesvízi mediterrán és Forrásvidék sorozatok szerzőjének legújabb könyve, a Balatoni Futár! A történet az Édesvízi mediterrán mintegy előzményeként, a 19. századba kalauzolja az olvasót, mikoris Csengődi István újságíró Balatonfüredre utazik. Feladata, hogy Jókai Mór hagyatékát rendszerezze, ám olyannyira beleszeret a településbe, hogy egy ifjú fényképészhölgy segítségével létrehozza a Balatoni Futár nevű újságot.

A regény nemcsak Jókaival kapcsolatos érdekességeket forszíroz – mint például, hogy tudott-e úszni –, hanem Eötvös Károlyról is szó esik, megtudhatjuk kik azok a füredi bennszülöttek, vagy hogy milyen volt a korabeli fürdőruha divat! Hogyan fogadják, mikor egy nő áll be fényképésznek? Továbbá, azt is megismerhetjük, hogy mi az a főszél, a hidegfürdő, a légkúra és a napkúra. A kötet során sok izgalmas, érdekes kérdést forszíroz, miközben szórakoztatva kalauzol el bennünket hazánk történelmébe, amelyről sosem lehet eleget tanulni.

A Balatoni Futár igazi nyári sztori, amely könnyed és olvasmányos formában kalauzolja el olvasóját az irodalomtörténetbe és a helytörténetbe.

Tóth Gábor Ákos – Balatoni futár

Három évvel vagyunk az utolsó magyarországi kolerajárvány után. Egy évvel az egész országot (sőt még a császárt is) megmozgató millenniumi ünnepségek előtt. Egy fiatal újságírót a rossz magaviselete miatt úgymond száműznek Balaton-Füredre… Az országos történésektől mentes kis település lakói, de a fővárosi zaj elől idemenekülő nyaralóvendégek is csak egy különc, fura szerzetet látnak benne… Ám vannak, akik mégis kíváncsiak az ő belső világára: a Jókai-villát felépítő mester, a füredi társaságot elkápráztató szakácsnő, a szeretetotthont igazgató „svájci” fantaszta, az egyik első hazai női fotós, az egyik utolsó bakonyi betyár, és nem utolsósorban Eötvös Károly, a Balatoni utazás című könyv szerzője… Mindez akár idilli végkifejletet is jelenthetne, ha… a Balatoni Futár alapító-főszerkesztője nem botlana bele abba az eltűntnek hitt szerelmi levelezésbe, amelyet a házas Jókai folytatott a tizennyolc éves gyámleányával… Az Édesvízi mediterrán sorozat szerzője ezúttal a 19. század végi Balaton partra kalauzolja el az Olvasót, ahol együtt talán felfedezhetjük azokat az ízeket, illatokat, mámorokat, amik után titkon mindig is vágyakoztunk…

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?