Könyvek

Megjelent Rose Tremain legújabb regénye!

Megjelent Rose Tremain legújabb regénye! Az Whitbread-, Orange-, Dylan Thomas-, Femina Étranger-, James Tait Black- és Giles Cooper-díjas angol írónőnek A kegyelem szigetei tavaly szeptemberben jelent meg eredeti nyelven. Habár ez Tremainnak sorban ötödik műve, a 21. Század Kiadó által eddig csak a Zene és csend, továbbá a KULT könyvek sorozatban a Gustav-szonáta került a boltok polcaira.

A tizenkilencedik században játszódó A kegyelem szigetei a női önállóság kérdését veszi górcső alá. Több, különleges fiatalasszony, hölgy és asszony életén keresztül ismerhetjük meg azt, hogy hogyan teljesedhet ki anyaként vagy éppen egyedülállóként egy nő, egy férfiak által uralt világban? Hogyan találhatja meg önmagát valaki úgy, hogy ebben az időszakban a férjüktől, vagy az apjuktól függenek a nők? Hogyan lehet kiszakadni egy társadalmi rétegből és átlépni egy nagyobba?

Rose Tremain – A kegyelem szigetei

Miss Jane a fürdőváros angyala volt. Mindenki az ő keze alatt akart gyógyulásra lelni. De ő biztos volt benne, hogy többre hivatott. 

1865-ben járunk, az angliai Bath városában. Egy rendkívüli fiatal nő, Jane, ápolónőként dolgozik, méghozzá kiválóan, de meggyőződése, hogy többre hivatott, és egy nap eljön az ideje, hogy kibontakoztathassa képességeit. Dilemmába kerül, vágyai egy addig elképzelhetetlen jövő felé vonzzák. Eközben Borneó vad szigetén egy excentrikus brit „rádzsa”, Sir Ralph Savage filantrópként tevékenykedik, de belső konfliktus kínozza: jelleme törékeny, hajlik a kapzsiságra, ráadásul nyomasztják a hatalmas őserdő erői, amelyek előbb-utóbb legyűrik. Jane változtatni akar életén, és sorsa összekapcsolódik Sir Ralph vállalkozásával, miközben a történet az egész Földet bejárja, az aprócska angol teaházaktól a trópusokig, Dublin nyomortanyáitól a hivalkodó párizsi divatbutikokig. A kegyelem szigetei olyan regény, amely lángra lobbantja az érzékeket. Bátor szellemi útkeresés, amely megmutatja, hol lelhet oltalomra az ember a könyörtelen világban.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?